(INTERVJU) Urban Purgar: “Legalne in ilegalne migracije vodijo v izbris slovenskega rodu”

Urban Purgar je bil rojen  24.01. 1990. v Ljubljani. V preteklosti je bil eden vidnejših članov skupine Rumeni Jopiči in glavni urednik  Nacionalne tiskovne agencije. Pred kratkim je iz omenjenega položaja odstopil, saj se je odločil, da se bo podal v politiko. Na prihajajočih lokalnih volitvah bo v svoji občini Brezovici kandidiral za svetnika pod okriljem Slovenske nacionalne stranke. Z njim smo se pogovarjali zakaj se je odločil za vstop v politiko in kako bi se kot svetnik lotil glavnih vprašanj svoje občine.

V preteklosti ste delovali v skupini Rumeni jopiči in tudi kot odgovorni urednik medija Nacionalna tiskovna agencija. Kateri so glavni razlogi, da ste se odločili za vstop v politiko?

Glavni razlog je sigurno spoznanje, da je z aktualno politiko slovenski rod obsojen na propad. Ker političnih izkušenj še nimam, mislim da so lokalne volitve idealna priložnost, da še bolj podrobno spoznam delovanje države.

Kandidirali boste pod okriljem Slovenske  nacionalne stranke v občini Brezovica za svetnika. Zakaj ravno SNS? Kaj vas najbolj druži s to stranko?

Za kandidaturo sem se odločil na povabilo prijatelja, ki sodeluje s stranko SNS že dlje časa. Na začetku sem bil skeptičen, po pogovoru s prvakom stranke Zmagom Jelinčičem Plemenitim, pa sem se odločil, da je to pravi korak. V stranki zagovarjamo (z mojim vstopom še toliko bolj) slovenske tradicionalne vrednote, malega človeka – Slovenca, anti-globalizem. Po mojem mnenju je to edina stranka v Sloveniji, kjer Slovenca postavljamo na prvo mesto – ne “slovenskega državljana” ampak Slovenca.

Katere so glavne spremembe v Brezovici, za katere se boste kot svetnik potegovali?

Prva stvar, ki jo bom predlagal je popis prebivalstva v občini glede na nacionalnost in versko usmerjenost. V kampanjo vstopam pod sloganom “Brezovico Slovencem”, ki je že sam po sebi zelo zgovoren. Želim, da naredimo vse, da je občina kar najbolj prijazna Slovencem. Na tem mestu naj pohvalim delo aktualnega župana Metoda Ropreta in se veselim dela z njim. Želim, da se dobre prakse, ki jih je Ropret uvedel, nadaljujejo tudi v prihodnje. Ker smo v časih draginje, bom dal poudarek na kmete, hrbtenico naše družbe – kako izboljšati njihov položaj in s tem občino narediti samozadostno. Imamo veliko pridelovalnih površin, ki jih je treba maksimalno izkoristiti. Kar se tiče infrastrukture bom dal prednost objektom za rekreacijo in šport, sigurno pa ne potrebujemo še več trgovin, ki v naši občini rastejo kot gobe po dežju. Tega res ne potrebujemo.

Če se naveževa na prejšnje vprašanje, katere so glavne težave s katerimi se sooča omenjena občina?

Po mojem mnenju je glavna težava občine, kot tudi države nasploh, vsesplošna draginja, višanje cen energentov, inflacija in demografski deficit. Zato na prvo mesto postavljam samooskrbo. Podrobno pa že več let spremljam tudi veliko priseljevanje v občino in se sprašujem kdo vse prihaja k nam.

Kako komentirate delo trenutne levo-liberalne vlade Roberta Goloba?

Zelo negativno. Ob vsesplošni draginji premalo pomagajo Slovencem. Na prvem mestu jim je ideološki boj, podrejanje medijev in kadrovske čistke. O strokovnih kadrih, kar smo poslušali pred volitvami, ni ne duha ne sluha, energente imamo najdražje v EU, kljub inflaciji se višajo davki, na upokojence so popolnoma  pozabili , dolgotrajne oskrbe, kot kaže, še dolgo ne bo, in še bi lahko našteval. Najbolj me boli, da je prejšnja vlada že zagotovila sredstva (slabih 100 milijonov evrov) za dolgotrajno oskrbo, Golobova vlada pa jih je prerazporedila in dodelila migrantom. S tako politiko drvimo k izbrisu slovenskega naroda.

Slovenija se sooča z vse večjim številom nezakonitih migrantov. Se to odraža tudi v vaši občini? Kako je po drugi strani z »legalnimi« migracijami?

Seveda, sploh pa je vidno povečana prisotnost ilegalnih migrantov v zadnjem času. Aktualna vlada s podiranjem ograje ni naredila usluge nobenemu, še najmanj Slovencu. Me veseli, da sva prišla do tega vprašanja – legalne in ilegalne migracije vodijo v izbris slovenskega rodu. Sam ne vidim bistvene razlike med ilegalnimi in legalnimi, predvsem me skrbijo legalne migracije iz področja nekdanje Jugoslavije. Sam zagovarjam uvedbo vize za vse te države. Po več desetletjih je treba Slovenca postaviti pred BDP, v nasprotnem primeru bomo do leta 2100, ali pa še prej, izumrli.

Kako ocenjujete domnevno »nepristranskost« osrednjih medijev v času volitev?

Medijski prostor v Sloveniji je močno nagnjen v levo, zato tudi v času volitev ni nič drugače. Vse povezano z rodoljubjem je za njih »fašizem«. Večina »novinarjev« to sploh ni, ampak so navadni (levi) politični aktivisti, slovensko novinarstvo je posledično v veliki krizi. V eni sapi nam trdijo, da so neodvisni, v drugi kandidirajo na listah za državni zbor.

Avtor: A. S.

Zadnje novice