Branko Grims ne podpira vodstva Ursule von der Leyen, saj si želi Evrope evropskih narodov

Dolgoletni poslanec Slovenske demokratske stranke in kandidat na prihajajočih evropskih volitvah mag. Branko Grims je nedavno opozoril na dvoličnost trenutne predsednice Evropske komisije Ursule von der Leyen in obrazložil zakaj ne podpira njenega vodstva izvršilnega organa Evropske unije in zakaj je, skladno s sklepom I.O. SDS, glasoval proti njej kot EPP kandidatki za predsednico Evropske komisije. 

Grims je na svojih družbenih omrežjih naštel glavne razloge zaradi katerih ne podpira Ursule von der Leyen. Sprva je opozoril na dvojne standarde Evropske komisije pod njenim vodstvom. Zatem je izpostavil, da s t.i. »zelenim prehodom«, ki ga je označil za lažnega, Evropska komisija škoduje kmetijstvu in uničuje kmete. Izpustil ni niti zelo pomembnega vprašanja svobode govora, ki ga po njegovem mnenju trenutno vodstvo Evropske unije ogroža. Na koncu pa je omenil tudi vsiljevanje kulturnega marksizma, pod okrilje katerega v svoji novi knjigi Zmaga dobrega prišteva poleg LGBT+ ideologije in multikulturalizma tudi že omenjeni zeleni prehod, oziroma zeleno agendo, in uničevanje svobode govora preko zakonov o »sovražnem« govoru.

Poleg razlogov, zaradi katerih nasprotuje prestolovanju Ursule von der Leyen v Bruslju, pa je izpostavil tudi vizijo Evrope, za katero se sam zavzema. Kot je zapisal, si želi varno Evropo, ki bo preko povezovanja desnih in konservativnih strank varovala družino, otroke in tradicionalne vrednote. Nadalje je mnenja, da je za uspeh potrebna podjetniško svobodna Evropa. Predvsem pa Grims opozarja, da mora Evropa braniti svoje bogastvo. To pa so njeni avtohtoni narodi s svojimi kulturami in tradicijami vred. Evropa mora biti utemeljena na medsebojnem spoštovanju in načelu konsenza, je še dodal in zaključil, da bo zanj Slovenija vedno na prvem mestu.

Avtor: A. S.

Zadnje novice