Globalisti z uvažanjem migrantov uničujejo Evropo

Zaradi dogodkov v Afganistanu in na belorusko-poljski meji so migracije znova osrednja tema evropske javnosti. Vprašanje množičnih migracij povzroča vse večjo polarizacijo evropske politike. Medtem, ko mnogi opozarjajo, da migracije resno ogrožajo evropsko kulturo in obstoj njenih narodov, zagovorniki migracij trdijo, da so le te nujno potrebne zaradi starajočega se prebivalstva in nizke rodnosti v Evropi.

Organizacija združenih narodov je že leta 2000 napovedala, da bo v naslednjih petdesetih letih Evropa doživela zaton prebivalstva, kot rešitev pa je predlagala tako imenovane »nadomestne migracije«, torej uvoz prebivalstva iz manj razvitih delov sveta, ki bi zapolnil »luknjo« v upadajoči demografiji Evrope. Takšno stališče zagovarja tudi »filantrop« in zaščitnik migrantov George Soros, ki je v eni svojih knjig zapisal: »Zaradi starajočega se prebivalstva so migracije gospodarska nujnost«, ter dodaja: » Kot prototip odprtih svetovnih družb, mora Evropa pozdraviti migracije in vključevanje novih članov«. Novi člani so seveda migranti, iz njegovih besed pa je jasno, da globalistične elite dojemajo evropsko celino kot glavni subjekt svojega multikulturnega eksperimenta, torej »prototip«, prvi model Soroševe odprte družbe. Pri migrantih kot »gospodarski nujnosti« gre za značilno neoliberalno dojemanje družbe, ki postavlja v središče gospodarstvo in ekonomijo, obenem pa zanika vse etnokulturne faktorje.

Zaradi svojih lastnih interesov tako bruseljske in druge politične elite raje ponavljajo že  iztrošene fraze o integraciji, raznolikosti in človečnosti. Prepričujejo nas, da je asimilacija in integracija migrantov le vprašanje časa, kljub temu, da so njihovi potomci ponavadi še bolj zasidrani v svojo versko in etnokulturno identiteto od svojih staršev. Trdijo, da množične migracije prinašajo raznoliko vsem prijazno multikulturno družbo, medtem ko nasilje na evropskih ulicah narašča, Evropejci pa se na lastni zemlji soočajo s fenomenom v njih uperjenega anti-belskega rasizma. Pravijo, da so imigracije del evropske zgodovine, obenem pa pozabijo omeniti, da je šlo v preteklosti predvsem za notranje-evropske migracije med sorodnimi etničnimi evropskimi ljudstvi. Namesto integracije tujerodnih migrantov se Evropa sooča z vzporednimi skupnostmi in prostovoljno segregacijo, s šeriatskimi patrolami in »no-go« conami, neprehodnimi za belce in s porastom nasilja in kriminala.

Avtor: Andrej Sekulović

Zadnje novice