Bivša poslanka francoskega Nacionalnega zbora Marion Maréchal-Le Pen tudi javno podprla Érica Zemmourja na francoskih predsedniških volitvah

Vnukinja ustanovitelja francoske Nacionalne fronte Jean-Marie Le Pena in nečakinja Marine Le Penove, ki je stranko preimenovala v Nacionalni Zbor, Marion Maréchal-Le Pen, je pred prihajajočimi francoskimi predsedniškimi volitvami podprla taboru Érica Zemmourja in njegovo stranko Reconquete (Rekonkvista).

Marion Maréchal, ki je bila pri 22-ih letih najmlajša francoska poslanka in je veljala za obraz mladih znotraj Nacionalnega zbora, je leta 2017 zapustila stranko svoje tete, sedaj pa se po petih letih dela v izobraževanju, kjer je opozarjala predvsem na levičarsko subverzijo izobraževalnih institucij, in ustanovila privatno šolo Inštitut za družbeno, gospodarsko in politično znanost.

V nedeljo je  Marion Maréchal na velikem shodu Zemmourjeve stranke Rekonkvista v Toulonu tako uradno podprla Érica Zemmourja kot predsedniškega kandidata.

Na shodu je za medije povedala, da deli Zemmourjeve poglede glede »boja med civilizacijami«, s katerim se sooča Francija: »Kar se tiče boje med civilizacijami, jaz vsekakor vključujem vprašanja migracije, kulture in demografije«.

Glede na ankete naj bi bila Marine Le Pen, ki je izrazila prizadetost zaradi odločitve njene nečakinje, ki je zamenjala tabor, in Éric Zemmour glavna tekmeca trenutnega predsednika Macrona, ki se mu sicer trenutno nasmiha zmaga. Ankete kažejo, da naj bi v prvem krogu volitev prejel 30,5 odstotkov glasov. Medtem bi Le Penova prejela 14,5 odstotkov in Zemmour 13 odstotkov.

Avtor: A.S.

Zadnje novice