Evropska mladina na Dunaju demonstrirala proti množičnim migracijam

Zadnji vikend letošnjega julija, natančneje v soboto 29.07. 2023, so na Dunaju potekale velike demonstracije proti množičnim migracijam, pod sloganom “remigracija”. Demonstracije so organizirali avstrijski identitarci, udeležili pa so se jih predvsem mladi domoljubi iz več evropskih držav, tudi iz Slovenije.

Poleg Avstrijcev so se tako v prestolnici naše severne sosede zbrali tudi nemški, italijanski, danski, belgijski, švicarski, nizozemski, slovenski in drugi identitarci, ki so zahtevali preokret evropske migrantske politike, v smeri vračanja migrantov in njihovih potomcev v njihove domovine. Na shodu so bili prisotni predstavniki različnih evropskih identitarnih gibanj, in tudi strankarskih podmladkov Avstrijske svobodnjaške stranke in Alternative za Nemčijo.

Govorci različnih gibanj in podmladkov so opozorili na zgrešeno liberalno politiko odprtih vrat, na nevarnost globalizma, in predvsem na dejstvo, da evropskim narodom grozi velika demografska zamenjava, ki uničuje tako kulturno kot tudi biološko dediščino naše celine. Obenem so prisotni pokazali tudi, da je mladine Evrope pripravljena stopiti skupaj v prizadevanjih za boljšo prihodnost vseh evropskih narodov in da ni obremenjena s starimi zamerami in spori.

Reportažo slovenskih obiskovalcev dogodka si lahko preberete TUKAJ

Avtor: A. S.

Zadnje novice