Nova anketa kaže, da bi Trump leta 2024 lahko porazil Bidna

Nova javnomnenjska Harvard-Harris anketa, ki sta jo opravila Center za ameriške politične znanosti Harvarda in Harrisovi vpogledi in analitike (Harvard’s Center for American Political Studies and Harris Insights and Analytics) med ameriškimi registriranimi volilci v sredini januarja kaže, da bi Donald Trump lahko na naslednjih ameriških predsedniških volitvah premagal trenutnega predsednika Bidna.

Prav tako prevladuje mnenje, da je bil Trump boljši predsednik. Trump bi imel sodeč po anketi šest odstotno prednost pred demokratom Bidnom, ki bi dobil le 40 odstotkov glasov. 53 odstotkov vprašanih je prav tako mnenja, da je Trumpova administracija bolje od trenutne administracije opravljala svoje delo.

Tudi v anketi, ki so jo opravile McLaughlin in družabniki raziskave (to McLaughlin & Associates research) je bil Trump v prednosti. V tej anketi je imel pet odstotkov več od Bidna. Joe Biden je sicer začel izgubljati podporo, saj ameriška družba ostaja polarizirana, kljub temu, da je bila njegova glavna obljuba, da bo znova združil državo. Prav tako pa izgublja podporo zaradi poraznega načina na kateri je speljal umik iz Afganistana in zaradi migrantske krize na južni meji.

Avtor: A.S.

Zadnje novice