Ironija politične korektnosti: transspolna »ženska« Lia Thomas v ZDA zasedla prvo mesto na študentskem prvenstvu ženskega plavanja

V moderni dobi politične korektnosti in »woke« ideologij se mnoge stvari, pripeljane do skrajnosti, sprevračajo v svoja nasprotja. To bi lahko rekli tudi za sodobni feminizem, ki je od gibanja za enakopravnost žensk prerasel v ideologijo sovraštva do moških, večvrednosti žensk in naklonjenosti istospolnim in drugim domnevno zatiranim manjšinam.

Feminizem, tako kot LGBT ideologija in priznavanje transseksualcev za resnične moške ali ženske, spada v okvir kulturnega marksizma. Vendar pa so nekatere feministke, ki so veljale v zlati dobi kontrakulture, v šestdesetih letih prejšnjega stoletja za radikalne, danes kritične do transspolnosti. Velja omeniti tudi pisateljico knjižnih uspešnic o Harryju Potterju, J.K. Rowling, ki morda ni bila radikalna feministka, je pa bila naklonjena feminizmu in LGBT gibanju. Rowlingova se je namreč znašla pod plazom kritik, vključujoč mnoge bivše oboževalce in glavne zvezdnike filmov o njenem knjižnem junaku, potem ko je zapisala na družbenih omrežjih, da sta spola le dva in ko je bila kritična do novega izraza za biološke ženske – osebe z menstruacijo. Če bi rekli, da je menstruacija ženska značilnost, bi namreč s tem izključevali transspolne »ženske«. Tako so mnoge feministke »starega kova« kritične do dejstva, da lahko moški postanejo ženske in da lahko celo tekmujejo v ženskih športih.

Vrhunec ironije pa je nedavna zmaga transspolne »ženske« Lie Thomas na študentskem prvenstvu v plavanju na 500 jardov v prosti tehniki v ZDA. Lia Thomas je prva transspolna ženska, ki je zmagala na tovrstnem tekmovanju. Že v preteklosti so se ženske plavalke pritoževale, da je nemogoče tekmovati z ženskami, ki so bile včasih moški. Ne glede na to, da slednji (ali slednje) trdijo, da jim je zaradi jemanja hormonov uplahnila moška moč, so seveda še vedno transspolne osebe močnejše in bolj vzdržljive od resničnih žensk. Narave se ne da preslepiti. Zanimivo je tudi, da se je Lia Thomas pred spremembo spola, ko je bil(a) še Will Thomas, že ukvarjal(a) s plavanjem od leta 2017 v moški kategoriji, kjer je kot Will dosegel precej dobre rezultate, vendar pa se ni mogel pohvaliti s tovrstno pomembno zmago. Vsekakor je takšnih primerov vse več, izrojene ideologije kulturnega marksizma pa bodo pripeljale do tega, da bodo ženske zares zatiranie celo v lastnih športnih kategorijah. Lahko rečemo, da gre pravzaprav za umor ženskega športa.

Avtor: Andrej Sekulović

Zadnje novice