(VIDEO) Ob 33. Obletnici SDS potekala Slavnostna akademija Slovenske nacionalne stranke

V soboto 12. marca je v Ljubljani v Cankarjevem domu potekala Slavnostna akademija Slovenske demokratske stranke, ki je bila organizirana ob 33. obletnici SDS in ob 90. obletnici dr. Jožeta Pučnika, ki je znan predvsem po svoji vlogi očeta slovenske državnosti.

Na prireditvi je bilo poleg predsednika SDS Janeza Janše opaziti tudi druge vidnejše predstavnike stranke, evropska poslanca Romana Tomc in dr. Milan Zver ter mnoge poslance Državnega zbora. Med govorniki so bili zunanji minister Anže Logar, evropski poslanec Milan Zver in seveda premier Janez Janša.

Govor Janeza Janše je bil obenem tudi osrednji dogodek prireditve. Janša je v govoru izpostavil, da je trenutna vlada Slovenijo vrnila na zemljevid Evrope in sveta ter dodal: »Dokazali smo tudi, da imamo Slovenijo v srcu«.

»Torej naša vlada je samo v dveh letih postorila ogromno, čeprav smo se 60 % tega časa ukvarjali z bojem z epidemijo in kljub epidemiji je slovenska vlada v zadnjih dveh letih obiskala vseh 12 slovenskih statističnih regij. Vseh 12. To je bil hujši tempo, ne samo v primerjavi s tem, kar so vlade v prejšnjih treh mandatih delale, ko gre za pozornost namenjeno celotni Sloveniji, to je bil tudi hujši tempo, kot smo ga mi imeli s temi obiski v času naših prejšnjih mandatov. Ampak tiste izkušnje so nam pomagale, da smo pač zmogli«, je prav tako med drugim izpostavil Janez Janša. Njegov celoten govor si lahko preberete TUKAJ.

Na prireditvi so bila najbolj zaslužnim članom stranke podeljena za leto 2021 zlata priznanja Slovenske demokratske stranke, najslovesnejši trenutek pa je bila podelitev diamantnega znaka, ki ga je prejel Jožef Jerovšek.

Spodaj si lahko ogledate nekaj utrinkov iz same prireditve:

Zadnje novice