(NAJBOLJ BRANO 2021) So salafisti izkoristili proteste proti novim koronskim ukrepom za svoje cilje povzročanja nasilja?

(Objavljeno 16. septembra 2021)

Na včerajšnjem protestu proti najnovejšim ukrepom vlade za zajezitev širjenja kitajskega virusa se je zbrala »zanimiva« druščina, ki epidemije očitno izkorišča za ideološke namene islamizma.

Med drugim je bil opažen tudi Samir Balić iz Kopra, znan podpornik salafizma, človek, ki je pred tremi leti grozil Nova24TV.

Prišli so tudi islamisti. Poleg omenjenega Samirja Balića je bil na protestu tudi Sulejman Merdanović, vidni simpatizer bošnjaškega muslimanskega nacionalističnega gibanja Vera, narod, država, ki ga vodi nekdanji salafist Sanin Musa. Musa je bil tudi organizator letošnjih protestov pred slovenskim veleposlaništvom v Sarajevu, potem ko so slovenski levičarji v javnost spravili ponarejen non-paper, s katerim so želeli diskreditirati predsednika vlade Janeza Janšo. Zdaj vse kaže, da so bošnjaški salafisti v tesni povezavi s slovenskimi levičarji in levimi fašisti.

Opaženo je bilo še več simpatizerjev salafizma. Salafizem je sicer fundamentalistična ideologija, ki je blizu džihadističnemu gibanju.

Govorim o tem, da ta center in vse, za kar smo si prizadevali, smo si zaradi slovenskih državljanov, ki bodo čez, recimo, 20 let večina muslimanske oziroma islamske skupnosti v Sloveniji,” je bila izjava slovenskega muftija Nedžada Grabusa v Odmevih leta 2015. Izjava, ki je dvignila veliko prahu in do danes še ni bila pozabljena. Čeprav je bila njegova izjava, milo rečeno, skrajno neprimerna, pa nam trenutni podatki zares lahko vzbudijo določeno mero skrbi – še posebej, če jih združimo z besedami Samirja Balića, ki je ob grožnjah Novi24TV napovedal uničenje vsega, kar ne sodi v islam.

Vir: Demokracija

Zadnje novice