Nova proti-belska in proti-krščanska serija doživela hud protiudarec

Pred kratkim je na HBO Max ekskluzivno izšla nova »božična« komedija Santa Inc., ki je v zelo kratkem času naletela na velik odpor javnosti, saj serija velja za najnižje ocenjeno v zgodovini s kar 1,1 od 10. Na YouTubu je bilo v nekaj urah po objavi napovednika razmerje med všečki in palci navzdol približno dva tisoč proti šestdeset tisoč, dokler niso »dislike« zakrili. Seveda glavna igralca Seth Rogan in Sarah Silverman za nizke ocene krivita »beli supremacizem«.

Glavna protagonista serije je vilinka Candy Smalls, ki je metaforično Judinja. Vilinka si prizadeva, da bo prva ženska (in Judinja), ki bo nadomestila Božička, katerega poklic so opravljali le beli moški, kar zanjo predstavlja »veliko težavo«. Božiček v zgodbi govori, da je »najnaprednejši« Božiček do sedaj, saj je prvotno za svojega naslednika izbral črnca, ki pa vloge ni moral prevzeti zaradi zaposlitve na Amazonu. Tako karizmatična vilinka dobi priložnost, da postane novi obraz božiča.

Producenti provokativne komedije pa so se poleg poraznih ocen soočali še z antisemitizmom, saj so skoraj vsi v produkcijski kot igralski zasedbi, poleg nekaj BLM aktivistov, Judje. Dokler je bilo komentiranje na YouTubu še omogočeno, je bilo vidnih veliko antisemitskih zapisov, naperjenih proti avtorjem in igralcem, s tem da jih niso direktno imenovali z besedo »Žid,« ampak »vilinec«.

Serija pa je sama po sebi problematična, saj poleg vseh vulgarnosti vsebuje napad na božič in njegovo tisočletno krščansko tradicijo. V seriji je tudi večkrat mogoče zaslediti sovražne vsebine proti belcem, ki je v današnji družbi postalo nekaj povsem sprejemljivega.

Avtor: Ignacij Dolar Kunc

Vir: Kulturni marksizem

Zadnje novice