V Nemčiji raste podpora nacional konservativcem

Zdi se, da stopnjevanje promigrantske politike in vsiljevanje »woke« ideologije v Evropi povzročata vse bolj vidno reakcijo, ki se med drugim kaže v vse večji podpori konservativnim strankam. Tako so Švedski demokrati dosegli na švedskih volitvah dosegli izjemen rezultat v sklopu zgodovinske zmage desnice, ki je strmoglavila socialne demokrate. V Italiji pa se očitno obeta zmaga nacional konservativne Giorgije Meloni in njene stranke Bratje Italije.

Tudi v Nemčiji, kjer vladajoča levo-zelena-liberalna koalicija stopnjuje množične migracije s tem, ko je že v koalicijski pogodbi napovedala odstranjevanje birokratskih ovir za prosilce azila in migrante, je konservativna desnica znova v vzponu.

Konservativni stranki Alternativa za Nemčijo sodeč po zadnjih anketah raste podpora. Kot poroča novičarski portal Remix News naj bi stranki podpora narasla na 14 odstotkov, kar pomeni, da dohiteva vladajoče Socialne demokrate, katerih vlada je zaradi inflacije in ekonomskih težav vse bolj pod pritiskom.

Anketa, ki jo je opravil Infratest-dimap tako kaže, da imajo Socialni demokrati le 17-odstotno podporo, medtem ko je podpora zrasla tudi Krščanskodemokratski uniji (CDU), ki ima 28 odstotkov. Zeleni so trenutno na 21 odstotkih, liberalna FDP je padla na sedem odstotkov, Levica pa jih ima pet.

Vsekakor gre za pojav, ki ga levičarji omalovažujoče imenujejo »populizem«, čeprav sama beseda ni nujno slabšalna, temveč lahko označuje tiste, ki zagovarjajo ljudske interese, neposredno demokracijo in nasprotujejo vladavini finančnih elit in za narod škodljivim politikam. Po drugi strani so nekateri skeptični glede omenjenih strank, saj se tovrstne konservativne stranke velikokrat osredotočajo samo na nezakonite migracije, ne na negativne posledice vseh migracij, ter se niso zmožne v kulturni vojni zoperstaviti levici. Vendar pa je vse večja podpora konservativnim strankam, ki jo je opaziti v Italiji, Nemčiji, na Švedskem in drugje, vsekakor dober znak, da so Evropejci željni sprememb.

Avtor: A. S.

Zadnje novice