Romunski identitarci predstavili stanje v Romuniji na slovenski spletni strani

Spletna stran identitarcev Tradicija proti tiraniji je nedavno objavila intervju z Identitarno skupnostjo (Comunitatea Identitara) iz Romunije. Pogovor je zanimiv predvsem, ker nas v Sloveniji doseže več novic o tovrstnih gibanjih iz sosednjih držav in Zahoda, ne pa tudi iz Romunije.

Beseda je tekla med drugim o stanju z manjšinami v Romuniji, o vdoru kulturnega marksizma v njihove ustanove in pa predvsem pa o precejšnjem omejevanju svobode govora, s katerim se identitarci in domoljubi soočajo v tej državi. Spregovorili pa so tudi o pomembnosti mednarodnega sodelovanja med tovrstnimi skupinami pri soočanju z globalizmom.

Nekaj utrinkov iz intervjuja si preberite spodaj:

“Medtem ko nam mediji in politiki vedno znova zagotavljajo, da »živimo v demokraciji, katere vrednote so svoboda izražanja in vladavina prava«, smo pravzaprav danes bližje tiraniji kot kadarkoli prej po revoluciji leta 1989.”

“Za mnoge tragično dejstvo je, da je bila večina romunske elite iz medvojnega obdobja zaprta, mučena in ubita v komunističnih zaporih. Kljub temu so tudi tisti, ki so preživeli in njim se moramo zahvaliti, da lahko beremo bogato, čeprav tudi težko, literaturo o trpljenju Romunov, ki se niso odrekli svoje vere in prepričanja, navkljub vsemu mučenju in izmaličenju.”

“Glede demografije in obnašanja so največja težava Romi. Po nekaterih napovedih bi lahko postali večina do leta 2055.”

“Madžari in Romuni večinoma sobivajo mirno”

“Blizu mesta Cluj-Napoca smo imeli težave z vietnamskimi migranti, saj so ljudje začeli pogrešati svoje pse. Policija je namreč ugotovila, da so migranti kradli pse, jih ubili in njihovo meso shranjevali v svojih hladilnikih.”

“Kulturnomarksistična ideologija je v naši deželi v vzponu med akademiki. Širi se predvsem s pomočjo tako imenovane »Šole na drugačen način«, izobraževanja, ki namesto normalnih učnih ur vključuje oglede videoposnetkov, obiskovanje muzejev ali pa obiske nevladnikov v šolah. ”

Celoten intervju si lahko preberete TUKAJ

Zadnje novice