Potomec migrantov v Berlinu z nožem nad otroke

V Nemčiji potomec migrantov zabodel sedemletno in osemletno deklico. Storilca odpeljali v psihiatrično ustanovo, deklici za las ušli smrti. Nemčija ima v času krize velike stroške zaradi nezakonitih migrantov. Vse več Nemcev zaskrbljenih zaradi migracij.

Očitno neusahljiv pritok migrantov v Evropo povzroča vedno nove težave na naši celini. Med njimi so tudi mnoga gnusna dejanja priseljencev in njihovih potomcev, ki se odražajo v kriminalnih statistikah, čeprav osrednji mediji poskušajo tovrstna dejanja zakrivati tako, da velikokrat priročno pozabljajo omenjati izvor storilcev ali pa zločine pripisujejo izključno motenim posameznikom in se ne menijo za etnokulturne dejavnike in ozadja teh zločinov. Medtem ulice evropskih mest v državah, ki vodijo migrantsko politiko odprtih mej, postajajo vse bolj nevarne za domače prebivalstvo. Od terorističnih napadov pa do že skoraj vsakdanjih incidentov in napadov, ki polnijo strani črne kronike, Evropejci trpijo posledice nespametnih ali zlonamernih odločitev njihovih voditeljev, ki se velikokrat bolj posvečajo interesom globalistov kot varnosti svojih ljudi. Pred nasiljem tujcev in njihovih potomcev pa niso varni niti otroci. V zadnjih letih smo zabeležili več napadov, predvsem v državah Zahodne Evrope, ko so bili prav slednji žrtve podivjanega nasilja prišlekov.

V Nemčiji zabodeni dve osnovnošolki

Tako je prejšnji teden v Berlinu prišlo do napada na dve osnovnošolki v okrožju Neukölln, pred protestantsko osnovno šolo na ulici Mainzer. V policijskem poročilu je zapisano, da je napadalec mirno pokadil cigareto pred šolo, zatem pa je preplezal šolsko ograjo in z nožem večkrat hladnokrvno zabodel dve deklici pred tridesetimi otroki, ki so bili priča krvavemu dogodku. Žrtvi, ki sta stari le osem in sedem let, sta skoraj umrli, njun napadalec, 38-letni Berhan S., je prvo večkrat zabodel v vrat, drugo pa v zgornji del telesa. Po napadu je mirno počakal na prihod policije, da ga je nemudoma aretirala in mu odvzela kuhinjski nož, s katerim je zabodel deklici. Pri tem naj se napadalec ne bi bil upiral, temveč je mirno dovolil, da so ga policisti vklenili. Obe deklici so prepeljali v bolnišnico s helikopterjem. Starejša, osemletnica, je utrpela hujše rane in je bila življenjsko ogrožena, a je preživela, saj se je v bolnišnici njeno stanje stabiliziralo. Po krvavem dogodku je bila šola zaprta. Preiskali so jo policisti, oboroženi z brzostrelkami, policija pa je šele čez nekaj ur, ko so se prepričali, da je poslopje varno, otrokom dovolila, da se vrnejo v učilnice. Na kraj dogodka so poklicali tudi starše, da potolažijo svoje objokane in prestrašene otroke.

Napadalec turškega rodu

In kdo je napadalec, ki se je spravil na otroke z nožem? Berhan S. je sicer nemški državljan, rojen v Berlinu, vendar pa nikakor ni Nemec, temveč naj bi po poročanjih tamkajšnjih medijev prihajal iz zelo verne muslimanske družine turškega izvora. Prav tako je stari znanec policije s kar zajetno kartoteko različnih zločinov in obsodb zaradi napada, mamil, uničevanja tuje lastnine in izogibanja plačilu vozovnic. Prav tako nekateri trdijo, da je že leta 2009 zabodel svoje takratno dekle. Ime Berhan je pogosto predvsem med muslimani, vendar pa Nemčija ne vodi statistike o tem, koliko zločincev je migrantskega izvora prek njihovih staršev, v nasprotju z Dansko, ki ima glede tega podrobno statistiko. Tožilstvo je za Berhana zahtevalo, da ga ne pošljejo v pripor, temveč v psihiatrično bolnišnico, saj naj bi bil, kot je izjavil predstavnik za medije pisarne javnega tožilca, duševno bolan oziroma moten. Policija je medtem sporočila, da je priznal svoje dejanje. Obtožen je poskusa uboja in povzročitve hujših telesnih poškodb. Pri tem se glede na hladnokrvnost storilca nekateri sprašujejo, zakaj je obtožen samo poskusa uboja in ne tudi poskusa umora, saj je iz njegovih dejanj precej razvidno, da je svoje dejanje naklepal in načrtoval. Seveda pa za zdaj trdijo, da je pač duševno moten posameznik, kot je že ustaljena praksa v primerih, ko so storilci takšnih gnusnih dejanj migranti.

Mediji znova prikrivali izvor napadalca

V nemških in mednarodnih osrednjih medijih smo tako lahko brali o tem napadu brez kakršnekoli omembe izvora storilca, ki pa je vsem jasen iz njegovega imena in fotografij. Osrednji mediji se tako vse bolj odkrito kažejo v svoji pravi luči, kot propagandni stroj promigrantskih levih in liberalnih nazorov ter kot varuhi informacij, ki pazijo, da se določene stvari ne izvejo. Namesto da bi opravljali svoje poslanstvo kot obveščevalci javnosti, pred njo prikrivajo informacije, ki ne ustrezajo današnji prevladujoči ideologiji. Navkljub temu so alternativni spletni novičarski portali opozorili na izvor napadalca. Na spletnem portalu Jihad watch so tako zapisali, da je musliman, ki prihaja iz zelo verne družine, zabodel deklici. Kot je bilo že omenjeno, naj bi bil že leta 2009 storilec nekaj časa osumljen napada na svoje nekdanje dekle, ki je bilo zabodeno. Gre za Sonjo S., ki naj bi imela z Berhanom tudi otroka. Sonja je sicer prav tako nemška državljanka in je po mami turškega izvora. Njena mati je takrat, septembra 2009, povedala za medije, da je on zabodel njeno hčerko, ki naj bi jo zlorabljal že leta. Ona pa naj se do takrat prav zaradi strahu pred njegovo globoko verno turško družino ni upala z njim raziti. Večkrat naj bi jo bil tudi pretepel, njegova družina pa ji je grozila, da jo bodo ubili, če ga bo prijavila policiji. Kasneje je policija ugotovila, naj Berhan ne bi bil napadalec, vendar pa so zaradi tega primera že takrat prišle na dan stvari, ki jih sedaj mediji prikrivajo; da gre za Turka iz muslimanske družine. Javno tožilstvo je glede napada na deklici dejalo, da ostaja motiv za napad nejasen in da gre morda za duševno bolezen in uživanje narkotikov.

Nemci vse bolj kritični do migracij

Nemčija se še vedno sooča s problematiko množičnih migracij. Nova anketa pa kaže, da je vse več Nemcev proti vedno novim valovom migrantov. 52 odstotkov vprašanih je namreč prepričanih, da bi morala Nemčija znižati število beguncev, ki jih sprejema. Odstotek ljudi, ki tako mislijo, je od leta 2020 narasel za 12 odstotkov. Prav tako je v anketi, ki jo je opravil inštitut  Infratest Dimap za medija ARD Tagesthemen in Die Welt, 54 odstotkov vprašanih izrazilo mnenje, da negativne posledice migracij izničijo pozitivne posledice. Le tretjina vprašanih pa meni nasprotno. Sicer je Nemčija že leta 2020 napovedala, da bo v naslednjih štirih letih porabila 64,5 milijarde evrov za migracije, kar bi pomenilo približno 15 milijard na leto. Vendar pa zadnji podatki kažejo, da nemška vlada za migrante porablja veliko več davkoplačevalskega denarja. Samo v letu 2023 naj bi bila Nemčija porabila 36 milijard evrov za migrante, kar vključuje 26,65 milijarde iz zveznega proračuna in deset milijard na lokalni ravni ter na ravni zveznih dežel. Novi podatki prihajajo iz Zveznega ministrstva za finance, kažejo pa, da je zvezna vlada že v letu 2022 porabila kar 30 milijard evrov za migrante. Kot zdaj kaže, se lahko zgodi, da bodo stroški za migrante še poskočili, saj je poleg 81.647 ukrajinskih vojnih beguncev v prvih treh mesecih tega leta v Nemčijo prispelo kar 163.000 novih migrantov. 80.978 nezakonitih migrantov pa prihaja predvsem iz držav, kot so Sirija, Afganistan, Turčija in Irak.

Avtor: Andrej Sekulović

Tekst je bil prvič objavljen v reviji Demokracija

Zadnje novice