Novinarka, ki je izpostavila islamizacijo Francije prejela več smrtnih groženj

V Franciji sta odvetnik, ki se je pojavil v oddaji o islamu v Franciji, in novinarka, ki je vodila oddajo, prejela smrtne grožnje, vključujoč obglavljenje. Zaradi tega sta oba trenutno pod policijsko zaščito. Predsedniški kandidat Éric Zemmour je ob tem poudaril, da so novinarki milijoni domoljubov hvaležni za njen pogum.

Prispevek novinarke Ophéliee Meunier o islamizaciji Francije je bil predvajan 23. januarja v tv oddaji Zone Interdite (Prepovedana cona) in prikazuje mesto Roubaix, ki se nahaja le slabi dve uri od Pariza na meji z Belgijo, kjer je islamizacija vseprisotna. Na ulicah se vrstijo halal mesnice in knjigarne z islamskim čtivom, trgovine z igračami, ki prodajajo v skladu z islamskimi pravili lutke punčk brez obrazov, v restavracijah pa so prostori za ženske ločeni.

V oddaji se je pojavil tudi 26-letni odvetnik in prebivalec mesta Amine El Bahi, ki je spregovoril proti »radikalizaciji«. Kasneje je bila njegova telefonska številka objavljena na družbenih omrežjih in pričele so se vrstiti grožnje s smrtjo. Med drugim je prejel grožnje, da bo obglavljen ali, da bo končal s prerezanim vratom. Zatem je tudi novinarka Ophelie Meunier, ki je za oddajo poročala o situaciji v omenjenem mestu, začela prejemati smrtne grožnje. Oba sta zaradi tega pod policijsko zaščito.

Med drugim je novinarka Meunier v Roubaixu naletela na restavracijo, kjer morajo ženske jesti ločeno od moških v ograjenih »kockah« in v trgovinah za otroke igrače brez obraznih potez, saj islam prepoveduje prikazovanje obrazov. Odvetnik Elbahi, tudi sam musliman in prebivalec Roubaixa, ki se je pojavil o oddaji, je v preteklosti pomagal razkriti izobraževalno ustanovo, ki je prejela 64.640 evrov kot sredstva za izobraževanje revnih otrok, vendar pa naj bi pravzaprav širila islamske nauke. Trije člani te »dobrodelne« ustanove, ki so prejeli omenjeni znesek, bodo morali zaradi obtožb o širjenju islamskih verskih naukov pred sodišče skupaj z županom mesta, ki je znesek odobril, saj Francija prepoveduje javnim ustanovam dodeljevanje prispevkov religijskim organizacijam. Elbahi, ki je spregovoril proti »radikalizaciji« v dokumentarcu, pa je označen za »nevernika« v grožnjah z obglavljenjem, ki jih je sprejel.

Predsedniški kandidat Éric Zemmour je na Twitterju opozoril, da je novinarka Ophélie Meunier v smrtni nevarnosti, in dodal: »Do tega pride, če Francoze opozorite na islamizacijo naše dežele«.

Tudi francoski časopis in medij Le Figaro je opozoril, da je novinarka le opravljala svoje delo in opozoril, da je po tem incidentu povezava med islamizmom in terorizmom popolnoma jasna, saj praktično avtomatsko vsak, ki kritizira islam postane žrtev groženj.

Avtor: A.S.

Zadnje novice