Napadli udeležence marijanske procesije in jim grozili s smrtjo

V pariškem predmestju Nanterre je 8. decembra, na praznik Marijinega brezmadežnega spočetja, prišlo do napada na vernike, ki so se udeležili procesije. Okoli 30 ljudi iz dveh župnij se je soočilo s smrtnim strahom, ko jih je obkolila večja skupina moških, eden od njih jim je grozil, da jim bo prerezal vrat na koranu. 

Eden od udeležencev procesije je dogajanje opisal na facebooku, vendar se je na zapis pritožilo ogromno ljudi, tako da je moral izbrisati svoj profil, poroča spletni portal medjugorje-news.com. Je pa stalni diakon Jean-Marc Sertillange, ki je skrbel za izvedbo procesije, potrdil njegovo zgodbo. Po nekaterih pričevanjih naj bi udeležence procesije napadalci polivali z vodo in odganjali, češ da je to Alahova zemlja. Eden od napadalcev je vzel baklo enega od katolikov in jo zalučal med udeležence procesije. Napadalci so se razšli, ko je na kraj dogajanja prišla policija.

Napad je obsodila tako škofija Nanterre kot tudi francoski notranji minister Gérald Darmanin, ki je preko twitterja sporočil, da gre za nesprejemljive incidente in napad na versko svobodo. “Podpiram katoličane v Franciji,” je zapisal.

Vir: Blagovest

Zadnje novice