Na Poljskem razstava tujih etničnih skupin v tradicionalnih poljskih oblačilih, gre za širjenje multikulturne ideologije?

Ideologija multikulturalizma postaja v zadnjih letih ali celo desetletjih vseprisotna v zahodnoevropskih družbah. Po drugi strani pa so nekatere srednjeevropske in predvsem vzhodnoevropske države še vedno precej etnično homogene in tradicionalne, kar se odraža v bolj odločnem zavračanju ravno te ideologije multikulturalizma, kot tudi LGBT agende, teorije spola in ostalih progresivnih »vrednot«.

Med drugim je to tudi razlog za spore med državami kot sta Poljska in Madžarska in Brusljem. Prav tako pa se v teh državah financirajo in izvajajo projekti raznih nevladnikov in sodobnih »umetnikov« katerih cilj je širiti multikulturalizem in normalizirati množične migracije.

Tako je v Judovskem centru Auschwitz, ki je obenem tudi muzej, že od leta 2016 na ogled razstava z naslovom »Meje«. Gre za fotografsko razstavo poljskih fotografov Piotra Sikora in Piotra Bondarczyka, ki živita v New Yorku. Fotografije prikazujejo pripadnike različnih ras v poljskih narodnih nošah in tradicionalni oblačilih. Namen razstave pa naj bi bil »upodabljanje poljske ljudske umetnosti skozi multikulturne leče«.

Foto: Posnetek zaslona/ https://ajcf.pl/en/nowa-wystawa-granice/

Na razstavi si lahko obiskovalci ogledajo Afričane, Azijce in druge rasne in etnične skupine v poljskih tradicionalnih oblačilih. Na spletni strani razstave lahko preberemo, da je namen avtorjev opozarjati na vprašanja o obrazih, dimenzijah in omejitvah poljske nacionalne identitete v času stopnjujočih se družbenih sprememb. Po njunih besedah se mora Poljska vprašati ali bo sprejela ali pa zavrnila »etnično raznolikost«, ki naj bi prihajala v to deželo.

Očitno gre za enega izmed številnih projektov širjenja multikulturalizma v države bivšega vzhodnega bloka in v Vzhodno Evropo. Države, ki ne sprejemajo na slepo vseh progresivnih vrednot Bruslja predstavljajo iz dneva v dan večjo težavo za globaliste. Zaradi tega poskušajo s tovrstnimi »kulturnimi« in medijskimi projekti in kampanjami prepričati prebivalstvo, da naj sprejme multikulturalizem in z njim, na dolgi rok, tudi lastno demografsko zamenjavo.

Avtor: Andrej Sekulović

Zadnje novice