Množične migracije uničujejo Skandinavijo

Skandinavija se že desetletja sooča z množičnimi migracijami. Na Finskem nova raziskava pokazala, da je nesorazmerno veliko število posiljevalcev tujega izvora. Švedska v primežu politične korektnosti, na Danskem pa novi pozivi k izgonu migrantov.

Mednarodne kozmopolitske elite in njihovi koristni idioti na liberalni levici nas hočejo vedno znova prepričati, da so za Evropo množične migracije koristne in dobre. Vendar pa preproste statistike govorijo drugače. Sorazmerno z množičnim priseljevanjem se viša tudi stopnja kriminala. To je razvidno iz statistik, ki na nesrečo levičarjev niso prirejene v skladu z njihovimi interesi. Za primer lahko vzamemo Švedsko, ki je ne le v zadnjih letih, temveč že od leta 1975, ko je sprejela novo zakonodajo glede migrantov in manjšin, začela odpirati vrata množicam priseljencev neevropskega izvora. Leta 1975, ko je bila Švedska še država s homogeno družbo, je bilo zabeleženih 421 posilstev. V današnji multikulturni Švedski, ki poka po šivih zaradi same raznolikosti in »kulturne obogatitve«, pa je bilo leta 2014 zabeleženih 6.620 in zatem leta 2017, po migrantski krizi, kar 7.230 posilstev. Podobne statistike glede posilstev in kriminala lahko zasledimo tudi v drugih državah, ki vodijo politiko odprtih mej. Nedavno poročilo kaže, da se s to vrsto problematike sooča med skandinavskimi državami tudi Finska.

Uvaža Finska kulturo posilstev?

Novo poročilo, ki ga je objavila finska vlada, razkriva, da so tujerodni posamezniki odgovorni za nesorazmerno visoko število posilstev in spolnih zločinov, povezanih z otroki. Podatki finske študije, ki odraža statistike lanskega leta, so na las podobni tudi podobnemu poročilu iz Švedske, v katerem je bilo razkrito, da prihajajo osumljenci posilstev trikrat pogosteje iz migrantskih kot iz švedskih družin. Finsko poročilo je naročila administracija finske premierke Sanne Marin, študije sta opravila Finsko mladinsko raziskovalno omrežje in Inštitut za kriminologijo in zakonodajno politiko s Helsinške univerze. Kot je bilo ugotovljeno, tujci, ki predstavljajo le sedem odstotkov finskega prebivalstva, hkrati predstavljajo 38 odstotkov osumljencev posilstev v letu 2020. Razkritje je še bolj šokantno glede na to, da ne vključuje potomcev migrantov, rojenih na Finskem. V tem primeru bi bilo število verjetno še višje. Poročilo se sicer ne osredotoča le na lansko leto, temveč na obdobje med 2011 in 2020. V tem celotnem obdobju je bilo 27 odstotkov posiljevalcev in 15 odstotkov osumljencev spolne zlorabe otrok, rojenih v tujini. Med tistimi, ki spolno zlorabijo otroke, pa so najpogosteje mladi migrantski moški. Ko govorimo o »tujerodnih« posameznikih, pa seveda ne gre za tujce iz drugih evropskih držav, temveč jih je prejšnje leto 20,3 odstotka prihajalo iz bližnjevzhodnih dežel, 1,4 odstotka iz Severne Afrike, za 6,4 odstotka  posiljevalcev pa niso mogli ugotoviti države izvora. V luči tega poročila je finska notranja ministrica Maria Ohisalo priznala, da so te številke »zelo zaskrbljive« in da obstajajo znotraj integracijske politike težave, s katerimi se je treba soočiti. Sicer je bilo od celotnega prebivalstva Finske, ki šteje pet milijonov in pol prebivalcev, le 367.000 migrantov prve generacije. Ravno zaradi tega in pa zaradi trmastega vsiljevanja množičnih migracij Evropejcem s strani bruseljskih globalistov so te statistike še toliko bolj skrb zbujajoče.

Konservativci opozarjajo na veliko zamenjavo

Na problematiko in demografsko-kulturne posledice množičnih migracij opozarja tudi finska nacionalna konservativna Stranka Fincev. Tako je voditeljica konservativcev Riikka Purra izrazila že letos poleti resne skrbi glede napovedanih demografskih sprememb, ki bi lahko pripeljale do tega, da bodo Finci do leta 2050 postali manjšina v drugem največjem finskem mestu Espooju. Purra je prav tako poudarila tudi strogo migrantsko politiko svoje stranke, glede katere niso pripravljeni sklepati kompromisov. »Nasprotujemo migrantski politiki, ki je škodljiva za našo državo«, je izjavila za finski časopis Yle in dodala, da stranke, ki niso pripravljene sprejeti strožje politike na tem področju, ne morejo vstopiti v kakršnokoli koalicijo s stranko Finns. »Hočemo spremembe v mejni politiki ter v tako imenovani humanitarni in družbeni migraciji. Naš cilj je ničelno število prosilcev za azil, ki si ga je zadala tudi danska socialdemokratska vlada,« je nadaljevala Purra in ob tem dodala, da spada v to strožji kriterij za združevanje družin in za podelitev državljanstva. Pri tem se stranka Finns očitno zgleduje po omenjeni danski vladi. Prav tako je nova voditeljica nacionalnih konservativcev izrazila skrbi glede prihodnje demografije. »Zaskrbljeni smo glede sprememb v prebivalstvu. V 15 letih bo na primer ena tretjina prebivalcev mesta Espooja govorila tuji jezik … do leta 2053 pa bodo Finci v tem mestu manjšina. Prepričana sem, da takšne napovedi finskemu narodu niso všeč, četudi morda nočejo tega javno povedati,« je izjavila za finski časopis. »Že samo iz demografskih razlogov je nujno treba zmanjšati migracije,« je še dodala v omenjenem časopisu.

Na Danskem novi pozivi k deportacijam

Na Danskem, kjer je zdajšnja socialdemokratska vlada zavzela trdnejše stališče do množičnih migracij, pa se je nekdanja ministrica za integracije Inger Støjberg združila z desno Dansko ljudsko stranko, saj so skupaj predstavili načrt za deportacijo 50.000 migrantov do leta 2030. Tako bi bilo deportiranih kar 70 odstotkov migrantov. Načrt sicer predlaga deportacijo vseh migrantov, ki so nezaposleni že od sedem do deset let, in vseh, ki prejemajo socialno podporo dlje kot 12 mesecev in se niso naučili danskega jezika, pa tudi vseh, ki so zagrešili zločin, za katerega so bili obsojeni na več kot tri mesece. Sicer je tudi danska vlada sama že sprejela strožjo zakonodajo glede migracij, ki naj bi omogočala lažje izločanje zavrnjenih prosilcev, hkrati pa bodo le-ti v prihodnosti morali svoje prošnje oddati zunaj evropskega območja. Ob tem je Bruselj kritiziral novo dansko zakonodajo in je že marca tega leta obsojal odločitev Danske, ko je Sirijo označila za varno državo in začela z deportacijo sirskih migrantov.

Švedska v prijemu politične korektnosti

Medtem pa je na Švedskem situacija precej drugačna, saj švedsko družbo poleg že omenjenih množičnih migracij pesti tudi vsenavzoča politična korektnost, ki je nad resnico in dejstvi. Tako je bil politik Bertil Malmberg iz vrst Švedskih demokratov oglobljen za 24.000 švedskih kron ali slabih 2.400 evrov, ker si je drznil javno omeniti raziskavo, ki trdi, da imajo Južnosudanci nizek inteligenčni količnik. Okrajno sodišče v Nyköpingu je Malmberga spoznalo za krivega širjenja sovraštva do etničnih skupin, ker je omenjeno raziskavo vključil v neki javni govor, ki ga je imel 27. aprila. Takrat je rekel, da je bilo v tem letu v Sörmlandu, kjer je Malmberg tudi politično dejaven, naseljenih več južnosudanskih beguncev zavoljo doseganja migrantskih kvot. Ob tem je poudaril, da spada omenjena skupina med ljudstva z najnižjo stopnjo inteligence na svetu, kot je dokumentirano v raziskavi. Vendar pa je ne glede na dejstva na Švedskem praktično prepovedano kritizirati množične migrante in migracije. Tako je glavni tožilec v omenjenem primeru izjavil, da ni pomembno, ali je bila Malmbergova trditev resnična ali ne, saj gre v vsakem pogledu za kršenje zakonov o »sovražnem govoru«.

Avtor: Andrej Sekulović

Tekst je bil prvič objavljen v reviji Demokracija

Zadnje novice