Migrantske tolpe v Angliji spolno zlorabljajo bela dekleta

Pakistanci obsojeni za spolne zlorabe leta 2012, kljub odločbi sodišča o izgonu še vedno prebivajo v Angliji. Otoška država se v zadnjih dveh desetletjih sooča s škandali povezanimi z razkritjih o migrantskih tolpah, ki spolno zlorabljajo in silijo v prostitucijo mladoletnice in mlada dekleta.

Velika Britanija se zaradi množičnih migracij sooča z mnogimi težavami že desetletja. Ne le, da so beli Britanci že od leta 2011 manjšina v Londonu, migrantske skupnosti so prevzele tudi mnoga druga mesta. Poleg Londona najdemo največje muslimanske skupnosti v Birminghamu, Bradfordu, Manchestru, Kirkleesu, Sheffieldu, Leedsu, Oldhamu, Boltonu in Rochdaleu. V Londonu šteje največja muslimanska skupnost v Britaniji 1,012 823, v Rochdaleu pa 29,426 priseljencev. Pri tem imejmo v mislih, da govorimo samo o muslimanskih migrantih, medtem ko se na tem otoku, katerega ljudstvo je bilo nekoč sila, ki je krojila zgodovino, nahaja še cel kup drugih migrantov, ki niso muslimanske veroizpovedi. Potem, ko so vzhodnoevropske države pred dobrimi dvajsetimi leti začele vstopati v Evropsko unijo, so se začele v Britanijo migracije tudi iz teh držav, vendar pa so imele migracije drugih Evropejcev v Britanijo morda le negativne posledice za britanski delavski razred, saj so predstavljale uvoz cenejše delovne sile, medtem ko imajo migracije tujerodnih ljudstev iz Bližnjega vzhoda in Afrike predvsem tudi katastrofalne demografske in kulturne posledice. Veliko vzhodnih Evropejcev, ki so šli s trebuhom za kruhom v Anglijo, prav tako nasprotuje tej demografsko-kulturni zamenjavi in grožnji islamizacije. Pred leti smo lahko tako na shodih proti množičnim migracijam opazili poleg Angležev tudi Poljake, poleg rdeče-belo-modrih pa so v kljubovanju tihega genocida nad Evropejci plapolale tudi belo-rdeče poljske zastave.

Spolno izkoriščanje mladoletnic

Seveda pa, čeprav najbolj zaskrbljujoča, demografska zamenjava in biološko-kulturni izbris Britancev in Angležev, ni edina težava množičnih migracij. Postopek velike zamenjave spremljajo gnusni zločini, nasilje, zlom družbe, razkroj skupnosti, anti-belski »rasizem« in stopnjevanje politično korektne represije, ki namesto tujih zločincev raje kaznuje avtohtono prebivalstvo, ki se upira lastni zamenjavi. Ena najbolj gnusnih zločinskih dejavnosti tujih migrantskih tolp v Angliji je spolno izkoriščanje belih mladoletnic, ki jih priseljenci spolno zlorabljajo in silijo v prostitucijo. Več takšnih obročev neprostovoljne prostitucije je bilo v zadnjih dveh desetletjih razkritih v Angliji. Najbolj šokantni sta dve dejstvi; prvič, da naj bi se te stvari dogajale že od 80. let prejšnjega stoletja, in drugič, da naj bi zavoljo politične korektnosti, ali po domače povedano, ker so se bali, da jih bo javnost označila za »rasiste«, mnogi starši, prijatelji žrtev, in celo lokalne oblasti, o tem molčali, kljub temu, da so vedeli kaj se dogaja.

Razkritje v Rotherhamu 

Najodmevnejši  primer izkoriščanja mladoletnic iz strani priseljenskih tolp je bil razkrit v severno angleškem mestu Rotherham leta 2010, ko je bilo obsojenih pet priseljencev zaradi spolnih odnosov z mladoletnicami in posilstva. Zatem je prišlo v javnost več podobnih primerov tudi v drugih angleških mestih. Osrednji mediji, ki neradi poročajo o migrantskih zločinih, obenem pa niso mogli več zakriti dejstva, da gre za kriminalno dejavnost priseljencev, so se v svojem politično korektnem stilu, da ne bi izpostavili muslimanskih skupnosti, razpisali o »azijskih« tolpah in obročih prostitucije. Vendar pa v teh tolpah ne boste našli Japoncev ali Korejcev. Večinoma gre za »južne Azijce« oziroma za Pakistance, vpleteno pa naj bi bilo tudi nekaj Kurdov in kosovskih Albancev. Prva opozorila o izkoriščanju mladoletnic naj bi se pojavila že v 90. letih prejšnjega stoletja, ko se je govorilo o tem, da pakistanski taksisti pobirajo mladoletnice ter jih zatem vozijo do »strank«. Zatem je preiskovalka Notranjega ministrstva Angie Heal opozorila lokalne oblasti na zlorabljanje deklet, ki naj bi se odvijalo med leti 2002 in 2007. Kot je bilo že omenjeno, je bilo pet Pakistancev obsojenih leta 2010, v naslednjih letih pa je sledilo še več sojenj. Med leti 2010 in 2019 je bilo obsojenih 42 zločincev, raziskave pa so pokazale, da je 84 odstotkov vpletenih v tovrstne zločinske tolpe »južnoazijskega«, oziroma večinoma Pakistanskega izvora. Leta 2014 so raziskave pokazale, da je bilo v Rotherhamu zlorabljenih 1,400 mladoletnic, od teh je imela ena žrtev preko sto spolnih odnosov z migranti do svojega šestnajstega leta.

Spolne zlorabe v Rochdaleu

Poleg Rotherhama, ki je potem, ko se je o grozljivih zlorabah razpisala revija The Times – ki seveda omenja »azijske« tolpe – postal nacionalni škandal, se je drugi večji primer tovrstnih zlorab belih mladoletnic iz strani muslimanov zgodil v mestu Rochdale na območju širšega Manchestra. Leta 2012 je bilo devet Pakistancev obsojenih zaradi spolnega prekupčevanja, posilstev, spolnih zlorab mladoletnic in siljenja mladoletnic v prostitucijo. Kmalu zatem je bila sprožena še ena širša preiskava in leta 2015 je bilo obtoženih še deset moških, ki naj bi med leti 2005 in 2013 spolno zlorabljali in posilili več deklet starih od 13 do 23 let. Tudi v tem primeru so bili obtoženi pakistanskega porekla, njihove žrtve pa so bile večinoma bele Britanke. Člani teh tolp naj bi sicer svoje žrtve omamljali in napili, zatem pa naj bi jih spolno zlorabljalo tudi po pet moških naenkrat. Prav tako naj bi ravno zaradi etnije zločincev in strahu pred etiketo rasizma tudi v tem mestu starši in celo lokalne oblasti dolgo molčali. Oba dogodka pa sta sprožila tudi za liberalne levičarje neprijetno razpravo o etničnem izvoru teh tolp, saj je v vseh primerih preko 80 odstotkov storilcev pakistanskega porekla. Ob bolj nedoločenem označevanju storilcev za Azijce, pa sta se pritožili skupnosti hindujcev in sikhov, ki sta poudarili, da gre specifično za muslimane in Pakistance. Poleg večletnih zapornih kazni, najvišjo je prejel vodja tolpe Shabir Ahmed v višini 19 let, so bili od devetih obsojenih leta 2012, štirje storilci, ki so imeli dvojno, pakistansko in britansko državljanstvo tudi izgnani iz države. Shabir Ahmed, Adil Khan, Abdul Rauf in Abdul Aziz so izgubili britansko državljanstvo. Vendar pa so bili nekateri od omenjenih storilcev, ki so trenutno na prostosti kljub odvzemu državljanstva pred kratkim videni na ulicah Rochdalea. To je seveda sprožilo negodovanje in zahteve, da se tri storilce, ki so na prostosti, končno izžene. Abdil Khan in Abdul Aziz naj bi še vedno prebivala v mestu, Abdula Raufa pa so pred kratkim celo fotografirali kako kupuje hrano in pijačo. Raulf je bil sicer taksist, ki je svoje bele žrtve večkrat posilil v taksiju in vozil na razne »zabave« kjer jih je več moških obenem spolno zlorabljalo. Kljub temu, da je prejel zaporno kazen v višini šestih let je odsedel le dve leti in šest mesecev. Izpuščen je bil novembra 2014 in od takrat kljub odločbi o izgonu še vedno prebiva v Rochdaleu.

Zlorabe se nadaljujejo

Kriminalne aktivnosti tovrstnih tolp naj bi se v Angliji in Britaniji nadaljevale, na to pa je pred kratkim opozorila tudi angleška identitarna skupina Identity England, ravno na ulicah Rochedalea. Opozarjali so tudi na dejstvo, da storilci še niso bili izgnani. Te aktivnosti, ki vključujejo zlorabo mladoletnic in prisilno prostitucijo so pogoste predvsem v mestih severne Anglije. Aprila 2017 so pred sodišče stopili člani takšne tolpe iz Huddersfielda. Posledično je bilo v treh ločenih sojenjih obsojeno 20 Pakistancev konec leta 2018, pri tem pa je šlo za razsežno sojenje takšnim tolpam, saj je bilo med letoma 2019-20 obsojenih še 14 ljudi. Kljub temu naj bi se zlorabe nadaljevale, saj prihajajo v javnost nova poročila o nadaljnjem delovanju takšnih tolp. Rešitev za takšne in druge težave, ki jih povzročajo migranti ostaja tako očitno le re-migracija.

Avtor: Andrej Sekulović

Tekst je bil prvič objavljen v reviji Demokracija

Zadnje novice