Majhna zmaga za francosko podeželje, prebivalci preprečili “kulturno obogatitev” svojega mesteca

V mnogih pogledih ostaja podeželje nekakšen trn v peti globalistom in zagovornikom progresivnih ideologij, saj le-to ostaja velikokrat zibelka tradicije, obenem pa ni tako močno »kulturno obogateno« kot večja mesta.  Množične migracije se stekajo predvsem v urbana okolja, liberalci pa se ob tem trudijo »obogatiti« tudi podeželje.

Francoski identitarni avtor Julien Langella je tako v svoji knjigi »Catholic and Identitarian« pisal o možnostih, da podeželje v Franciji, postane nekakšen otok, oziroma več otokov, kjer bodo skupnosti ohranjevale svojo identiteto in tradicije ter postale nekakšna protiutež urbanim multikulturnim središčem. No, da bi to preprečili, se trudijo določeni državniki in »filantropi« naseljevati migrante tudi v manjših podeželskih mestecih. O takšen primeru smo poročali že prejšnje leto, sedaj pa je očitno dobil epilog, ki nam daje vedeti, da odpor proti multikulturalizmu še vedno lahko obrodi sadove.

Lansko leto smo torej poročali o projektu premožne francoske družine Cohen, verjetno judovskih korenin, katerega cilj je bil na francosko podeželje v mestece Callac, ki šteje dva tisoč prebivalcev, naseliti kar sedemdeset migrantskih družin. Projekt, ki se je imenoval Horizont, naj bi financiral sklad Merci, ki ga je ustanovila matriarhinja Marie-France Cohen, z njim pa upravljajo njeni trije sinovi. Blagoslovila in sofinancirala z davkoplačevalskim denarjem pa naj bi ga tudi Macronova vlada. Namen projekta je bil ustvariti moderno multikulturno »Noetovo barko«, obenem pa bi lahko služil tudi za zgled za druga manjša podeželska mesteca, kamor bi prav tako postopoma lahko začeli naseljevati migrante.

Vendar pa so družini Cohen načrte preprečili prebivalci tega bretonskega mesteca, ki so takoj izrazili nestrinjanje z naseljevanjem migrantov v njihovo skupnost. Seveda družina Cohen v omenjenem mestecu ne živi in se ji ne bi bilo treba ukvarjati z možnimi negativnimi posledicami njihovih »filantropskih« dejavnosti. Potem ko so prebivalci izrazili svoje nasprotovanje v javnem pismu, sta bili lani septembra in novembra organizirani tudi dve demonstraciji proti prihodu migrantov. Prav tako je bila organizirana kampanja pisanja protestnih pisem, na občinskih stavbah pa so se pojavili transparenti in nalepke. Lokalni migrantoljubni politiki so tako naleteli na precejšnji odpor. Lokalne oblasti so na koncu zaradi velikega pritiska prebivalcev odpovedale projekt Horizont, mnogi pa to razglašajo za majhno zmago francoskega naroda.

Tako je bretonsko mestece Callac preprečilo (multi)kulturno »obogatitev« svoje skupnosti s sedemdesetimi migrantskimi družinami, ki bi vodila v postopni veliko demografsko zamenjavo, o kateri se v Franciji v zadnjem času vse bolj govori. Župan Callaca Jean-Yves Rolland, ki je sicer tudi član Macronove stranke, je ob tem izjavil, da je osebno podpiral projekt, vendar pa se je na koncu odločil, da bo »prisluhnil« občanom, ter da projekt ni bil več »izvedljiv«. Kljub temu je bil razočaran: »Škoda, da je prišlo do tega. Šlo je za humanitaren projekt velike vrednosti, ki bi bil pomemben za prihodnost Callaca«.

Da bi bil projekt ključen za prihodnost mesteca, so bili očitno prepričani tudi občani, ki so svarili, da bi naselitev migrantov v prihodnosti pripeljala do podobnih težav kot jih ima Pariz, kjer več kot polovico zločinov zagrešijo tujci, starši pa svoje otroke izpisujejo iz državnih šol. Sami si niso želeli takšne transformacije njihovega mesta.

Navkljub tej majhni zmagi je že lansko leto predsednik Macron napovedal večje naseljevanje migrantov na podeželje. V začetku tega leta naj bi vlada sprejela novo zakonodajo glede migracije in azila, ki bi se osredotočala na to, da je treba v času francoske »demografske tranzicije« več migrantov nastaniti na francosko podeželje, kot je poročal Remix News.

Avtor: Andrej Sekulović

Zadnje novice