Jacques Guillemain: “Francija je talec lastnih manjšin”

Piše: László Szőcs

Države, ki nočejo priznati grožnje islama, se izpostavljajo tragični prihodnosti, pravi Jacques Guillemain, nekdanji pilot francoskih zračnih sil in publicist, ki je v svoji državi izdal novo knjigo Macron, najslabši francoski grobar. Guillemain meni, da je pranje možganov v imenu politične korektnosti nepopravljivo poškodovalo francosko elito in da le redki vidijo grožnjo množičnega priseljevanja tako kot Viktor Orbán na Madžarskem. Tukaj je intervju, ki ga je Guillemain dal za madžarski dnevnik Magyar Nemzet.

Kot bojni pilot, ki se je boril za Francosko republiko, ste zdaj napisali zelo kritično knjigo o predsedniku republike. Gre za upor uniformiranih ali kaj drugega?

Ne gre za upor uniformiranih, temveč za osebni “klic na pomoč”, v katerem izpostavljam politiko Emmanuela Macrona, ki nas vodi v samoidentitetno katastrofo in rasistični kaos, saj je Francija postala odtok za vso bedo na svetu. Ko petindvajset let služite svoji državi in se soočite s sedanjo degradacijo, vam ne preostane drugega, kot da se uprete tistim, ki uničujejo naš tisočletni narod. Na Madžarskem imate srečo, da imate razumnega voditelja, ki natančno ve, kam lahko pripelje množično priseljevanje, ki je povsem tuje naši kulturi in judovsko-krščanskim koreninam. Vendar pa njegovo vprašanje kaže na resnično težavo. Knjigo sem napisal aprila, kar se je izkazalo za zloveščo, saj so nekaj dni pozneje generali v odprtem pismu vladi opozorili na katastrofo priseljevanja, ki nas bo pahnila v prepad, če se nič ne spremeni. To fantastično mnenje je podpisalo šestdeset generalov in na tisoče vojakov, vključno z upokojenimi vojaki, ter sprožilo velik odziv, ki je globoko prizadel oblastnike. Oborožene sile so zaskrbljene in to tudi glasno povedo, tako upokojeni častniki kot številni aktivni častniki, ki so svoje strinjanje izrazili tako, da so ohranili svoja imena v tajnosti.

Katera je danes največja težava Francije in kdo je zanjo odgovoren? Macrona označujete za najhujšega grobarja, kdo pa so drugi? In kakšne rešitve predlagate?

Glavni problem, ki ogroža tudi preživetje Francije, je neevropsko priseljevanje, ki traja že desetletja in povzroča globok razkol v naši identiteti ter islamizacijo, ki počasi razdvaja državo. Cele soseske so postale “mini kalifati”, kot jih imenujejo nekateri policisti. Ta norost priseljevanja nas uničuje in vleče državo navzdol. Številni muslimani se ne želijo vključiti in nam želijo vsiliti svoj način življenja. Tri četrtine naših mladih muslimanov postavlja vero nad Republiko, tj. šeriatsko (islamsko) pravo nad ustavo! Francija ne bi mogla biti v večji nevarnosti. V pol stoletja se je število kaznivih dejanj povečalo za petkrat, zato je Francija, ki je bila leta 1960 otok miru, postala ena najnevarnejših držav v Evropi. Vsak dan smo izpostavljeni tisoč neciljnim napadom in sto dvajsetim napadom z nožem ter živimo v stalni grožnji terorizma. Za to so odgovorni naši voditelji in elite, tako na desnici kot na levici, ki so odprli vrata priseljevanju do te mere, da so izgubili nadzor nad razmerami. Vsi predsedniki, ki so sledili generalu Charlesu de Gaullu, so bili krivi, da so prodali našo državo. Vsi so grobarji Francije, vendar je Macron odprl ta ventil na način, kakršnega še ni bilo. Vsako leto v državo prispe pol milijona zakonitih in nezakonitih priseljencev. Prav tako niso izgnani tisti, katerih prošnje za azil so bile zavrnjene. Ob rodnosti, ki znaša manj kot 200.000 novorojenčkov na leto, velika fluktuacija prebivalstva ni fantazija skrajnih desničarjev, temveč neizpodbitna realnost. Kakšna je rešitev? Izženite nezakonite priseljence, zaprite meje, odpravite združitev družine, državljanstvo po rojstvu v Franciji, dvojno državljanstvo in ohranite socialne ugodnosti samo za Francoze. Odprava prednostne obravnave tujcev. Islam je treba umakniti v zasebno sfero in se neusmiljeno zoperstaviti protirepubliškemu islamističnemu javnemu diskurzu. Nazadnje je nujno, da naši policiji vrnemo pooblastila, ki so ji bila odvzeta, in uvedemo red med uporniki, ki v naših mestih živijo pod svojimi zakoni. Naša policija ima ukaz, da ne sme posredovati v določenih soseskah, ker se boji nemirov. Preprosto preverjanje in iskanje lahko privede do požarov v soseskah, zažiganja avtomobilov in ropanja.

Pred kratkim ste za francoski časopis dejali: “Če bi pred štiridesetimi leti poslušali Jean-Marie Le Pena, namesto da ga demoniziramo, Francija zdaj ne bi bila na robu. Kaj s tem mislite?

Le Pen je imel prav, ko je v osemdesetih letih prejšnjega stoletja zvonil na alarm, vendar elite tega niso hotele priznati. Država je v nevarnosti in Francozi so na prvem mestu – to so bila njegova gesla. Na Madžarskem dobro veste, kako utemeljena so bila ta sporočila. Nikoli se ne uklonite proimigracijskim diktatom iz Bruslja! V Franciji pa je intelektualni terorizem totalitarni stroj, ki ga je Le Penova demonizirala v imenu sožitja in antirasizma. Vidimo rezultat. Štirideset let pozneje je Francija v stanju naprednega propada in je postala talec svojih manjšin.

V enem od predgovorov svoje knjige se opisujete kot populistični gobavec. Kaj to pomeni v francoskem kontekstu?

Gre za aluzijo na Macronov govor, v katerem je obsodil “populistične gobavce” kot raka države. Narod in domovina sta zanj zastareli vrednoti, ki sta v imenu globalizma in multikulturalizma obsojeni na propad. Je bolj Evropejec kot Francoz. Za Macrona sem jaz, patriot, ki brani svoje judovsko-krščanske korenine in grško-latinsko kulturo, le populistični gobavec, proti kateremu se je treba boriti.

Kdo bo zmagal na predsedniških volitvah leta 2022? Ali ima Marine Le Pen možnost? Koga podpirate?

To je težko vprašanje, a upajmo, da je tako. Le malo kandidatov se zaveda velikega civilizacijskega izziva, s katerim se soočamo. Štirideset let pranja možganov v imenu politične korektnosti je našim elitam naredilo nepopravljivo škodo. Le Penova se je v predsedniški kampanji leta 2017 slepila. Žal se je v televizijski razpravi z Macronom sesula in svetu pokazala svoje dramatične slabosti. To je bila po mojem mnenju nepopravljiva katastrofa. Moj podpornik bo kmalu napovedal svojo kandidaturo in če bo zmagal, vam lahko zagotovim, da čez nekaj let Francije ne bomo prepoznali. Je odličen, pogumen in odločen človek, ki se dobro zaveda težav države in ve, kaj je treba storiti. Je pravo nasprotje Macrona. Éric Zemmour, izjemen novinar, ki se na geopolitiko in svetovne zadeve spozna do potankosti, je srce in duša Francije. To je država, ki jo je treba predvsem globoko ljubiti, če jo želimo rešiti. Vodimo eksistencialni boj. Zibelka naše civilizacije ni v Meki, temveč v starem Rimu in Grčiji. Narodi, ki nočejo priznati grožnje, ki jo predstavlja islam, se izpostavljajo tragični prihodnosti.

Politika priseljevanja je nacionalna pravica – posamezni narodi imajo pravico določiti, s kom želijo živeti, da bi se uprli priseljenskim invazijam. Pri tem vprašanju sem na strani Madžarske,” je pred dvema letoma v intervjuju za Magyar Nemzet dejal Éric Zemmour. Je eden od najbolj citiranih francoskih intelektualcev, ki je dejal, da bi lahko ob sedanjih trendih do leta 2030 v Franciji živelo 10-12 milijonov muslimanov. Vendar mora nefrancosko prebivalstvo sprejeti kulturni model, ki se je razvijal skozi stoletja,” je dodal.

Vir: Magyar Nemzet

Zadnje novice