Evropska komisija z novim dokumentom o napotkih za komunikacijo znova poskušala uveljavljati in normalizirati teorijo spola in LGBT ideologijo

V javnost je te dni pricurljal dokument Evropske komisije, namenjen zaposlenim, ki določa smernice notranje in zunanje komunikacije. Javno je dokument objavil italijanski časopis Il Giornale. Po ostrih odzivih na vsebino je sicer evropska komisarka za enakost Helena Dalli izjavila, da je bil dokument še »nedokončan« in da gre za »delo v teku«. Kasneje naj bi Evropska komisija dokument začasno tudi umaknila in znova pregledala.

Dokument, ki se imenuje »Unija enakosti – Napotki za vključujočo komunikacijo«, sicer uslužbencem Evropske komisije določa kako naj se izražajo predvsem, ko govorijo o takšnih in drugačnih manjšinah. Že na začetku lahko preberemo, da sta »enakost in nediskriminacija« glavni vrednoti Evropske unije, zatem pa sledijo »smernice komunikacije«. Dokument določa, da je prepovedano uporabljati izraz »gospe in gospodje«, temveč je treba vedno reči »dragi kolegi«. Prepovedano je uporabljati spolno zaznamovane izraze, kot je »policist« in moške zaimke kot so »on« ali »njegovo«. Prav tako je treba upoštevati transseksualne osebe in jih naslavljati s spolnim zaimkom, s katerim se identificirajo, obenem je treba izpostavljati, da obstaja več vrst družin in se izogibati definicijam, ki za družino smatrajo samo heteroseksualne pare. Promocijski in drug multimedijski material mora vedno vključevati ljudi različnih ras in istospolne družine.

Prav tako je poudarjeno, da se je treba izogibati uporabi izraza »državljan«. Tako je namesto »EU nudi zaščito vsem svojim državljanom«, treba reči preprosto »EU nudi zaščito vsem«. Največ prahu pa je dvignila sekcija dokumenta, ki se posveča religiji in kulturi. Tam namreč piše, da se je treba izogibati uporabi imen kot sta Marija in Janez (John) pri raznih promocijskih ali drugačnih predstavitvah za javnost, saj gre za izrazito krščanska imena. Prav tako se ne sme uporabljati izraza Božič, saj se je treba zavedati, da ne praznujejo vsi krščanskih praznikov. Ravno zaradi ostrih odzivov na takšen prikrit napad na tradicijo božiča, se je komisarka za enakost hitela zgovarjati, da dokument še ni »dokončan«.

Vsekakor je zaskrbljujoče, da najmočnejša institucija Evropske unije objavlja za interno uporabo dokumente, s katerimi hoče usmerjati izražanje, in s tem tudi razmišljanje, svojih zaposlenih. Vse skupaj nas spominja na Ministrstvo resnice iz romana 1984, saj se tudi liberalne elite poslužujejo »dvojnega govora«, ki ga poznamo iz tega znamenitega romana Georgea Orwella. Prav tako je zaskrbljujoče, da tovrstni dokumenti Evropske komisije spominjajo po svojih vsebinah na kakšne pamflete in manifeste današnje skrajne »prebujene« levice in mavričnih socialistov, ki jih namesto za delavski razred, najbolj skrbi za pravice raznih spolnih in drugih manjšin.

Vsekakor gre za naslednji korak pri uveljavljanju in institucionaliziranju teorije spola in LGBT ideologije, kot tudi multikulti raznolikosti, v evropskih družbah in ustanovah.

Dokument si lahko v celoti preberete v angleščini na spletu pod imenom »Union of Equality: European Commission Guidelines for Inclusive Communication«.

Avtor: Andrej Sekulović

Zadnje novice