Terorist BLM na božični paradi zapeljal v množico

Osumljeni Darrell E. Brooks je nekaj dni po izpustitvi Kyla Rittenhousa z avtom zapeljal v množico na božični paradi. Brooks je simpatizer skrajne ideologije BLM in v svoji raperski glasbi je spodbujal nasilje proti belcem. Demokrati želijo znižati varščino za izpustitev kriminalcev.

Takoj po izpustitvi Kyla Rittenhousa, ki je v mestu Kenoshi v samoobrambi ubil dva pripadnika Antife, enega pa huje poškodoval, je prišlo do burnih reakcij črnske skupnosti in drugih skrajnih levičarjev, ki so pozivali k nasilju in maščevanju z besedami: »Vi ubijate naše, mi vaše!« Tako je le 30 minut vožnje iz Kenoshe v mestu Waukeshi črnski kriminalec Darrell E. Brooks Jr. 21. 11. s svojim avtomobilom SUV zapeljal v množico udeležencev na božični paradi in pri tem ubil šest ljudi, trinajst pa so jih odpeljali v bolnišnico. 39-letnik je napad izvedel le dan po izpustitvi zaradi napada (z istim avtomobilom, s katerim je kasneje zapeljal v množico) na 16-letnico, ki ga je obtožila spolnega nadlegovanja, po plačilu zanemarljive varščine v višini 1000 dolarjev, sedaj pa ta znaša pet milijonov dolarjev. Storilec ima bogato zločinsko kartoteko, saj je bil v zadnjih dveh desetletjih obtožen in obsojen zaradi številnih kriminalnih dejanj (med drugim statutarnega posilstva) in bil večkrat zaprt zaradi nasilja, ki zanj očitno predstavlja le še rutino, saj si je po prihodu policistov na njegov dom kuhal večerjo.

Napad rasno motiviran

Kljub mnogim zanikanjem medijev in politikov je jasno, da je bil napad rasno motiviran in je tako le še eden med mnogimi, kjer temnopolti Američani napadajo belce. Odgovornost za vse žrtve proti-belskih napadov zagotovo nosijo levičarske struje na Zahodu, ki manjšine načrtno hujskajo proti belski večini in tako bijejo »rasno vojno« za konec »diskriminacije« in »rasizma«. Za primer lahko vzamemo nedavna prirejena dogodka, smrt Georgea Floyda in primer Kyla Rittenhousa, ki so ju izrabili za politične namene skrajnih levičarjev in demokratov, češ da »sistemski rasizem« res obstaja, pri tem pa je treba temnopolti manjšini podeliti popolno imuniteto pred zakonom. Darrel Brooks se je poleg kriminala ukvarjal z rapom, s katerim je izražal svoje sovraštvo do Trumpa in celotne bele populacije, ko je spodbujal nasilje proti »rasistični večini«, poleg glasbe pa je motive za napad mogoče najti v njegovih sovražnih objavah na socialnih omrežjih.

Demokrati predlagajo reformo varščine

Demokrati, ki se že več let zavzemajo za največje družbene odpadnike, sedaj predlagajo reformo varščin, ki jo je prva na Twitterju skupaj s Carolyn Maloney in Jamiejem Raskinom predlagala Alexandria Ocasio-Cortez (AOC). »Več kot 75 odstotkov posameznikov v priporu ni bilo obsojenih za kaznivo dejanje in so zaprti v nevarnih razmerah preprosto zato, ker si ne morejo privoščiti denarne varščine. Nesprejemljivo je obsoditi na tisoče posameznikov, da životarijo v takšnih okoljih, ko čakajo na sojenje,« je AOC tvitnila v ponedeljek zjutraj, dan po napadu v Waukeshi. Njena bolna ideja ne bi mogla biti izražena v bolj neprimernih okoliščinah, saj je bil Brooks dva dni pred napadom izpuščen po plačilu prej omenjene izjemno nizke varščine. Izjava demokratske poslanke se seveda ne nanaša na obtožene, kot je npr. Rittenhouse, ampak na revne družbene parazite, ki seveda nimajo dostopa do visokih zneskov. Prav tako se je oglasil okrožni državni tožilec v Milwaukeeju John Chisholm, eden glavnih zagovornikov reforme varščin in podpore blage politike do nasilnega kriminala, ki je dejal, da »priporočilo o varščini ni bilo v skladu s priporočili okrožnega državnega tožilstva«.

Avtor: Ignacij Dolar Kunc

Tekst je bil prvič objavljen v reviji Demokracija

Zadnje novice