Prihaja veliki reset

Kaže, da se po dveh letih pandemija kitajskega virusa zaenkrat umirja. Kljub temu časi ostajajo negotovi, predvsem pa smo bili ob razsajanju virusa priča tudi pandemiji raznoraznih teorij zarot.

Medtem ko so v tujini protestniki proti ukrepom in obveznemu cepljenju velikokrat upravičeno opozarjali na preveč stroge ukrepe in ogrožanje svoboščin – pri tem se mi zdi najbolj posrečen transparent avstrijskih domoljubov »Nadzorujte meje ne lastnih državljanov« – smo v Sloveniji, namesto takšnih precej treznih zahtev, med protestniki poslušali bolj za lase privlečene trditve; od tega, da bo vse ki so se cepili čez nekaj let kar pobralo, do tega da virus sploh ne obstaja.

V dobi spleta in družbenih omrežji smo pač ob vsakem takšnem dogodku zasuti z raznimi domnevami, od bolj ali manj verjetnih do popolnoma neverjetnih. Kljub temu, da so pri nas protestniki proti ukrepom izkoristili situacijo predvsem za kritiko trenutnih oblasti, pa ni treba kar tako odpisati vsakega dvoma glede zlonamernih namenov, povezanih s kitajskim virusom.

Globalisti, ki želijo pospešiti prihod »konca zgodovine« v katerem bo posameznik osvobojen kulturne, nacionalne in celo spolne identitete ter bo le še državljan sveta, vsekakor izkoriščajo za stopnjevanje svojih ciljev tudi nesrečno pandemijo. To ne pomeni, da virus ne obstaja ali da se preko cepiv izvaja genocid nad človeštvom, temveč le da izkoriščajo situacijo, katere nastanek ostaja nejasen. Ustanovitelj in vodja Svetovnega ekonomskega foruma Klaus Schwab je tako leta 2020 razglasil potrebo po »Velikem resetu«. Le ta vključuje bolj zeleno ekonomijo, trajnostne reforme, okrepitev tehnološkega razvoja, in tako dalje. Predpogoj za vse to pa so seveda »močnejše in bolj učinkovite« vlade. Seveda tu ni mišljena učinkovitost pri, na primer, varovanju mej, temveč pri vzpostavljanju ciljev velikega reseta. Večji nadzor državljanov, cenzura na družbenih omrežjih in tako dalje. Očitno Svetovni ekonomski forum in globalisti izkoriščajo Covid-19 za doseganje orwellovske prihodnosti, ki so jo napovedali že nekaj let nazaj; svet, v katerem »ne boste imeli ničesar in boste srečni«.

Avtor: Andrej Sekulović

Tekst je bil prvič objavljen v reviji Demokracija

Zadnje novice