Levičarska podnebna hinavščina ne pozna meja

Britanski poslanec Zelenih na podnebno konferenco v Glasgow prispel z letalom. Levičarskim vladam dokazano bolj mar za politični vpliv kot iskreno skrb za okolje. Globalistični politiki se pred svojimi »rešitvami« za pravičnejšo družbo vedno izolirajo.

Poslanca Zelenih Phélima Mac Caffertyja so po razkritju, da se je na podnebno konferenco v Glasgowu odpravil z letalom, konservativni politiki obtožili hinavščine. Mac Cafferty je svetnik v večinsko levičarskemu mestu Brighton na jugu Anglije. Po 740 kilometrih leta je nato na konferenci ob »ekoaktivistki« Greti Thunberg pripravil govor, v katerem je poudaril pomembnost zmanjšanja izpustov toplogrednih plinov. »V minulem petkovem večeru sem iz Londona poletel v Glasgow, da bi se udeležil COP26 (podnebna konferenca ZN), kamor sem bil povabljen, da zastopam mesto na predstavitvi glasgowske deklaracije v soboto zjutraj,« je dejal za medij The Argus. »Odločitev o letenju je bila velika napaka moje presoje, ki je v nasprotju z obljubami in načeli moje politične stranke, zato se brez zadržkov opravičujem,« se je poskušal izvleči Mac Cafferty. Poslanec pa je tudi izjavil, da je »železniško omrežje nezanesljivo«; uporabo železnic levičarji idealizirajo povsod, tudi v Sloveniji. Njegovo dejanje je posebno osramotilo njegovo politično stranko, ki vlado nenehno poziva, naj državljane odvrača od letenja z letali, graditev vzletno-pristajalnih stez in oglase letalskih družb pa naj, kot so se zavezali v svojem manifestu iz leta 2019, omeji oz. prepove.

Levičarske težnje po popolni oblasti

Vsi Mac Caffertyjevi izgovori niso ustavili pozivov, naj poslanec nemudoma odstopi z mesta vodje, saj ga je konservativna poslanka Dawn Barnett označila za hinavca, Zelene pa pozvala, naj nemudoma opustijo nadzor nad mestnim svetom. »Izogibanje letalom, ki so namenjena na COP26, ne more biti težavno, razen če gre bolj za nadzor kot pa za ogljik,« je na Twitterju zapisal konservativni poslanec Chris Green. Levičarska ideja o opustošeni Zemlji, če ne sprejmemo njihovih omejitev, se zdi prav absurdna. Njihova hinavščina je popoln dokaz, zakaj ne moremo zaupati »podnebnim strokovnjakom,« ki le še gledajo, kje bi omejevali navadno prebivalstvo. Njihove »podnebne akcije« ne zadevajo največjih onesnaževalk, kot so države v razvoju, ampak Zahod, ki je »primarno odgovoren za nastalo podnebno krizo«, zato pa mora v imenu enakosti in solidarnosti državam tretjega sveta pošiljati velikanske zneske, da te preidejo na »zeleno energijo«.

Globalisti postavljajo ograje – okoli svojih domov

Vplivni globalisti, ki iz ozadja vodijo potek levičarskih taktik, in njihovi plačanci, ki so večinoma mainstream politiki, ko pride do vprašanja njihove varnosti, radi uporabljajo načine v nasprotju s svojo njihovo. Tako se slogani, kot so »porušimo zidove« in »odprimo meje« spremenijo v oteženo varnost okoli njihovih zasebnih domov, ki odvračajo »nezaželene goste«. Tu so najočitnejši zagovorniki prisilne integracije, ki v šole in skupnosti naseljujejo nasilne priseljence, sami pa svoje otroke pošiljajo v zasebne šole, kjer ni nikogar, ki bi nadlegoval njihove otroke. Primer tovrstne levičarske hinavščine je zagotovo soustanoviteljica gibanja BLM Patrisse Khan-Cullors, ki si je za 1,4 milijona dolarjev v večinoma belski soseski v Los Angelesu kupila hišo. Kar zadeva vprašanje podnebne pravičnosti, bodo isti politiki, ki omejujejo izlete mnogim ljudem, sami zagotovo potovali v prvem razredu najbolj luksuznih letal.

Avtor: Ignacij Dolar Kunc

Tekst je bil prvič objavljen v reviji Demokracija

 

Zadnje novice