Bančniška dinastija Rothschild

V 18. stoletju je judovski bankir iz Frankfurta Mayer Amschel Rothschild ustanovil družinsko bančno dinastijo, ki je danes ena najvplivnejših v svetu in nadzoruje skoraj vse banke na planetu. 

Začetnik družine je bil Jud Aškenazi Izaak Elchanan Rothschild. Družina se je od nekdaj ukvarjala s financami in posojanjem denarja, njen vzpon pa se je začel z že omenjenim bankirjem Mayerjem Amschelom Rothschildom, ki je tlakoval pot do vrha »piramide« mednarodnih elit svoji rodbini predvsem s tem, ko je svojih pet sinov poslal v različne pomembne evropske prestolnice, s čimer se je družinsko bančništvo razširilo po vsej celini. Mayer Amschel mlajši je ostal v Frankfurtu, kjer je skrbel za družinske posle, Salomon Mayer je odšel na Dunaj, Nathan Mayer v London, James Mayer v Pariz in Carl Mayer v Neapelj. Tako so Rothschildi odprli bančne podružnice po Evropi, s tem pa so odprli pot tudi drugim judovskim financerjem in bančnikom, kot izvemo v Judovski enciklopediji, kjer je bilo leta 1906 zapisano: Način poslovanja Rothschildov, odpiranje več podružnic svojega podjetja v različnih finančnih centrih torej, so prevzeli tudi drugi judovski finančniki, med njimi Bischoffsheimi, Pereireji, Seligmani, Lazardi in drugi.

Vojni dobičkarji

Leta 1849 je vdova takrat že pokojnega »patriarha« družine Mayerja Amschela Guttle Schnapper izjavila: »Če moji sinovi ne bi želeli vojn, jih ne bi bilo.« Rothschildi so prišli do velikega bogastva predvsem v času Napoleonovih vojn, ko so bili glavni financerji vojne Britancev proti francoskemu vodji, hkrati pa so služili tudi s trgovino, ki je omogočala velike zaslužke zaradi takratne kontinentalne blokade. Nathan Mayer in preostala družina so nadzirali tudi Banko Anglije. Leta 1815 je Nathan Mayer izjavil: »Vseeno mi je, katera lutka sedi na angleškem prestolu, ki vlada imperiju, v katerem sonce nikoli ne zaide. Kdor nadzoruje oskrbo z denarjem, nadzoruje Britanski imperij, in jaz nadzorujem oskrbo z denarjem.« Bratje Rothschild so v letih 1815 in 1816 postali tudi plemiči, ko so prejeli naziv baron.

Krojenje zgodovine

Rothschildi so kot mednarodni finančniki in financerji različnih prevratniških gibanj in strani v vojnih spopadih pustili svoj pečat na svetovni zgodovini, ki jo krojijo v skladu z lastnimi interesi in z interesi svojega »plemena«. Kot mogočni judovski bankirji so skrbeli tudi za interese »mednarodnega judovstva«, v tem pogledu pa so precejšnjo vlogo odigrali tudi pri ustanovitvi države Izrael. V času prve svetovne vojne je leta 1917 britanski zunanji minister Arthur James Balfour takratnemu predstavniku judovske skupnosti v Angliji Walterju Rothschildu izročil Balfourjevo deklaracijo, v kateri mu je zagotovil, da britanska krona podpira judovske »sionistične« ambicije pri ustvarjanja judovske domovine na območju Palestine in da bo Britanski imperij v prihodnje pripomogel k uresničitvi tega cilja. Na koncu deklaracije pa najdemo tudi ministrovo prošnjo: »Bil bi vam hvaležen, če bi to deklaracijo posredovali Sionistični federaciji.« V zameno za podporo Britancev so Rothschildi in drugi vplivni Judje »lobirali« pri ZDA, da se vključi v vojno in s tem preobrne njen potek.

Kot mogočni predstavniki mednarodnih globalističnih elit in judovske skupnosti so Rothschildi podpirali različna gibanja in ideje, ki so koristile njihovim ciljem ustvarjanja »svetovne države« in združevanja človeštva v državljane sveta brez nacionalnih identitet. Med drugim so podpirali tudi Panevropsko gibanje Richarda von Coudenhove-Kalergija, zagovornika evropskih integracij in idejnega očeta EU, ki je nekoč zapisal, da bo »človek prihodnosti mešane rase«. Ravno baron Louis Rothschild je povezal Coudenhove-Kalergija z judovskimi bankirji z Wall Streeta.

Avtor: Andrej Sekulović

Tekst je bil prvič objavljen v reviji Demokracija

Zadnje novice