Festivala pohodništva in hrane v Dolini Soče poskrbela za živahen začetek jeseni

V Dolini Soče je bil začetek jeseni precej živahen, saj sta potekala dva festivala; Festival pohodništva in Jestival okusov in umetnosti. Na prvem, ki je potekal kar štiri tedne so se udeleženci lahko naužili prelepih pogledov na smaragdno Sočo in na alpski svet, na drugem, ki je potekal dva tedna, pa so se lahko naužili različnih gurmanskih dobrot. 

Festival pohodništva je nudil vodene oglede, medtem ko je Jestival glavni festival lokalnih okusov iz Doline Soče. Direktor turizma Doline Soče Viljam Kvalić je ob tem povedal, da je pohodništvo postalo priljubljena aktivnost in da vsako leto beležijo več udeležencev, ter dodal da z obema festivaloma združujejo “ljubezen do gora in dobre hrane.

Glavna “zvezda” Jestivala je bil kobariški štrukelj, sicer pa je sedem kulinaričnih mojstrov iz Kobarida in okolice postreglo z raznoraznimi lokalnimi jedmi in poskrbelo za polne želodce obiskovalcev. V okviru Festivala pohodništva pa se je zvrstilo kar dvajset vodenih ogledov. Oba festivala sta se zaključila tretjega oktobra.

Vir: NEACULPA 

 

Zadnje novice