V Parizu božični sejem samo za temnopolte ponudnike

Medtem, ko se liberalni mediji in ustanove vedno znova zgražajo glede rasizma, ki naj bi bil prisoten v evropski družbi, smo te dni v Franciji priča obliki rasizma, o kateri osrednji mediji in liberalci ne marajo govoriti. Gre namreč za rasno izključevanje, usmerjeno proti belcem.

Združenje Je Consomme Noir (Kupuj črno) je tako v začetku decembra v kulturnem prostoru Hasard Ludique v Parizu organiziralo božični sejem, kjer je samo ustvarjalcem in podjetnikom afriškega izvora dovoljeno prodajati hrano, pijačo in razne druge izdelke. Predstavniki združenja so pri tem za francoski medij Le Figaro izjavili: »Nismo politični. Preprosto hočemo širiti pozitivno sporočilo, tako da nekaj naredimo za svojo skupnost«. Znani francoski odvetnik Michaël Amado je prav tako rekel, da ne gre za diskriminacijo, saj bi bilo diskriminatorno, le če bi organizatorji prepovedali vstop tudi potrošnikom, na podlagi tega, da niso del njihove skupnosti.

Sicer ni s tem, da želi določena etnična ali rasna skupnost organizirati božični sejem po svojih pravilih nič narobe, je pa težava v tem, da je danes to dovoljeno le etničnim manjšinam, Evropejcem pa ne. Lahko si le predstavljamo odziv in ogorčenje mednarodne in francoske javnosti, če bi v Parizu nekdo organiziral božični sejem samo za Francoze ali belce.

Avtor: A.S.

Zadnje novice