Na Škotskem bodo posiljevalci, ki se »identificirajo kot ženske«, tako tudi obravnavani, ne glede na to, če so »spremenili spol«. Temu nasprotuje pisateljica J.K. Rowling, ki je zato prejela grožnje s smrtjo

Norost politične korektnosti in »woke« virusa, ki nas bo verjetno pestil še dolgo zatem, ko bo korona kriza le še spomin, prav zares ne pozna meja. Škotska policija bo namreč po novem pri posilstvih, če posiljevalec, ki posili žensko trdi, da se tudi sam identificira kot ženska, zabeležila, da je bil storilec ženska, ne glede na to ali je posiljevalec po zakonu spremenil spol.

Gre za nov dokaz da »toleranca žre samo sebe«. Mnoge feministke, predvsem tiste, ki so bile dejavne v radikalnih levih gibanjih prejšnjega stoletja in so bile podpornice zgodnjih LGBT gibanj, danes kritizirajo transseksualnost. Konec koncev naj bi se borile za »enakopravnost med spoloma«, kar se je sprevrglo v to, da lahko danes moški »postane ženska« in ima vse pravice kot ženska, velikokrat na škodo pravih žensk. Tako, na primer, transseksualci lahko tekmujejo v športnih ženskih disciplinah, kjer večinoma tudi zmagujejo, sedaj pa bodo na Škotskem posilstva, ki jih je storil nekdo, ki naj bi se »počutil kot ženska«, pripisovali ženskam.

Nestrinjanje s to odločitvijo škotske policije je precej nazorno izrazila tudi pisateljica J.K. Rowling, najbolj znana kot avtorica serije knjig o Harryju Potterju. Na Twitterju je namreč zapisala znano »mantro« iz Orwellove distopije 1984: »Vojna je mir. Svoboda je suženjstvo. Nevednost je vrlina.«, temu pa je dodala še »Posameznik s penisom, ki vas je posilil, je ženska«.

J.K. Rowling je sicer v preteklosti veljala za veliko podpornico LGBT gibanja, saj je kasneje celo izjavila, da je eden od glavnih junakov njenih romanov, čarovnik Dumbledore, pravzaprav homoseksualec. Prav tako je v času migrantske krize pozivala k sprejemu čim večjega števila migrantov. Vendar pa so jo njeni oboževalci in podporniki iz vrst politično korektnih mavričnih levičarjev kljub temu nemudoma »porinili pod avtobus«, ko je nekaj let nazaj javno na Twitterju zapisala, da obstajata le dva spola: moški in ženski. Njen zapis je takoj požel vrsto ostrih kritik, njeni bivši »woke« oboževalci pa so se je ne le odrekli, temveč so jo začeli ostro napadati.

Vendar pa se Rowlingova ni hitela opravičevati, temveč je stala za svojimi besedami. Zaradi novih omenjenih kritik politike škotske policije, ki jo je označila za »orvelovsko«, pa je prejela smrtne grožnje. »Prejela sem toliko smrtnih groženj, da bi lahko z njimi oblepila celo hišo, vendar ne bom utihnila.« je napisala in ob tem dodala pomenljive besede namenjene transseksualnim aktivistom: »Najboljši način, da nam dokažete, da vaše gibanje ni grožnja za ženske je, da nam nehate groziti«.

Zato, ker izrazito nasprotuje določenim elementom transspolne ideologije, je bila Rowlingova že v preteklosti izpostavljena grožnjam. Lahko bi rekli, da je tipičen primer levičarske feministke, ki se ji zdi, da so stvari ušle nadzoru.

Sicer pa Rowling ni edina, ki je kritizirala odločitev škotske policije.

Škotski politik, pravnik, poslanec in bivši pravosodni minister Kenny MacAskill je prav tako izrazil svoje nasprotovanje: »Kot nekdo, ki je že dvajset let pravnik, in je bil pravosodni minister skoraj osem let, sem bil priča mnogih pravnim absurdom. Vendar pa jih ta nevarna odločitev vse prekaša. Gre za primer, ko dogma postane pomembnejša od zdrave pameti.«

Medtem ko nekatere »strokovnjake« skrbi, da bi posiljevalci to odločitev lahko izkoriščali in trdili, da se identificirajo kot ženske le zato, da bi bili bolje obravnavani, škotska policija brani svoJo odločitev, češ da je popolnoma v skladu z modernimi časi.

Avtor: A.S.

Zadnje novice