Migrantski zločini v naši soseski

Se Evropa sooča s prihajajočo katastrofo? Kakšno vlogo imajo pri tem množične migracije? Z uvažanjem tretjega sveta evropske države uvažajo tudi gnusne zločine. Danes pa se vse več takšnih zločinov dogaja tudi v naši soseski. Avstrijo so v zadnjih letih namreč pretresli tako krvava posilstva in umori kot islamski terorizem.

Francoski identitarni avtor in mislec Guillaume Faye je v svojih delih večkrat pisal o tako imenovani konvergenci katastrof. Bil je namreč prepričan, da nas bo v bližnji prihodnosti liberalna doktrina pripeljala do različnih katastrof ogromnih razsežnosti, od etničnih spopadov, ki bi bili posledica množičnih migracij, do vojn, stopnjevanja terorističnih napadov, ekoloških katastrof ter družbenih in gospodarskih kriz. Faye sicer takšnega trka globalnih katastrof ni doživel, saj je preminil leta 2019. Vendar pa se danes zdi, da njegova temačna vizija prihodnosti postaja vse bolj mogoča. Evropa se še vedno sooča z epidemijo kitajskega virusa, ki se kar noče končati. Začetek letošnjega leta je zaznamovala nova vojna, ki lahko preraste v vse večji konflikt, katerega posledice bo tako ali drugače čutil ves Zahod, obenem pa se že desetletja Evropejci soočajo s stopnjevanjem množičnih migracij, ki pravzaprav predstavljajo še večjo grožnjo od epidemij in vojn. Narodi lahko kljub izgubam in krizam preživijo bolezni in vojna opustošenja, ne morejo pa preživeti lastne demografske zamenjave, ki je prikriti genocid. Faye je ravno v množičnih migracijah in stopnjevanju islamizacije videl eno največjih groženj za Evropo. Danes lahko s pomočjo alternativnih medijev vsak teden zvemo za nove zločine in težave, ki jih migranti in njihovi potomci povzročajo v Evropi. Tovrstni zločini pa se v zadnjih letih ne vrstijo le v Franciji, Angliji, Nemčiji ali na Švedskem, temveč tudi v naši severni sosedi Avstriji, nekdanjem središču mogočnega imperija.

Epilog gnusnega posilstva v Avstriji

Med zločini, ki jih Evropa uvaža skupaj z migranti iz, kot bi rekel Faye, »globalnega juga«, je pogosta spolna zloraba predvsem mladih in velikokrat še mladoletnih evropskih deklet. Eden takšnih zločinov je pred kratkim doživel epilog v glavnem mestu Spodnje Avstrije Sankt Pöltnu. Afganistanski migrant je bil namreč obsojen na osem let zapora, ker je pred dobrimi štirimi leti posilil nezavestno petnajstletnico, ki je bila omamljena, medtem ko sta dva njegova tovariša v zločinu posilstvo celo posnela. Kot da to ni bilo dovolj, je posiljevalec svojo žrtev naslednji dan, ko se je zbudila, prisilil, da si je ogledala posnetek svojega posilstva. Sodišče ga je obsodilo zaradi zlorabe nemočne osebe in zaradi lažnih izjav. Sam primer se je začel pred štirimi leti in pol let. Posiljeno dekle naj bi bilo takrat v razmerju z osemnajstletnim Turkom. Z njim je odšlo na neko zabavo, kjer ji je takrat šestanjstletni sirijski migrant dal pijačo, ki je vsebovala mamila. Zatem jo je sedemindvajsteletni Afganistanec nago in nezavestno vrgel na vzmetnico in jo pred vsemi večkrat spolno zlorabil. Njen »fant«, osemanjstletni turški državljan, pa je skupaj s šestnajstletnim Sircem, štirinajstletnikom z avstrijskim državljanstvom in petnajstletnikom z romunskim državljanstvom prav tako sodeloval v spolni zlorabi. Dva med njimi pa sta posilstvo posnela. Afganistanski posiljevalec je bil na začetku le priča v primeru in je, čeprav je bil obsojen zaradi zlorabe mamil, dobil azil v Franciji, kamor se je preselil – ali pobegnil – leta 2019. Vendar pa je sčasoma njegova osrednja vloga pri posilstvu postala bolj jasna, tako da so ga, potem ko je bila zanj izdana mednarodna tiralica, odpeljali v pripor. Na sodišču je priznal, da je svojo žrtev zlorabil, ob tem pa se je izgovarjal, da je bil pijan in »ni razmišljal«, kaj počne. Drugi štirje udeleženci so zaradi tega, ker so bili večinoma mladoletni v času posilstva, prejeli precej nižje kazni, od dvajset mesecev pogojne kazni do dveh let zapora in pol.

Drugi zločini migrantov v Avstriji

Omenjeni zločin pa ni osamljen primer pri naši severni sosedi. Lansko poletje nas je pretresla novica o barbarskem posilstvu trinajstletnice Leonie na Dunaju, ki so jo Afganistanski prosilci za azil zvabili v svoje stanovanje, posilili, zadavili in njeno truplo odvrgli na bližnjo trato.  Eden od krvoločnežev, osemanjstletni Afganistanec, je prišel v Avstrijo v času migrantske krize leta 2015, in je bil leta 2017 že obsojen zaradi zločinov, povezanih z mamili, vendar pa zaradi starosti ni bil zaprt. Omenjeni zločin je sprožil javno razpravo o sprejemanju migrantov, posledica katere naj bi bila, da je Avstrija po umiku ZDA iz Afganistana zavrnila sprejem afganistanskih beguncev. Leto poprej, novembra 2020, je bil Dunaj prizorišče terorističnega napada albanskega islamista, privrženca Islamske države, ki je ubil štiri in ranil triindvajset ljudi. Septembra lani pa je somalski migrant in prosilec za azil, ki je imel obširno kriminalno kartoteko, vendar iz nekega razloga kljub temu ni bil izgnan, prav tako na Dunaju zabodel in ubil svojo nekdanjo ženo in svoje dekle, obe sta bili prav tako Somalki. Leta 2016 pa so trije najstniški afganistanski prosilci za azil v središču Dunaja posilili enaindvajsetletno študentko. Istega leta je iraški prosilec za azil, star dvajset let, na javnem bazenu v avstrijski prestolnici posilil desetletnega dečka. Kasneje je avstrijsko vrhovno sodišče preklicalo njegovo obsodbo, saj naj bi bil posiljevalec (in pedofil) mislil, da je deček privolil v spolni odnos z njim oziroma je bilo zaradi kulturnih razlik nejasno, ali se je Iračan zavedal, da je zakrivil posilstvo. Toliko o »kulturni obogatitvi«. Gre le za nekaj bolj odmevnih primerov migrantskih zločinov v Avstriji. Vsekakor pa se moramo zavedati, da posledice množičnih migracij kažejo svoj pravi obraz tudi v naši soseski.

Zaradi samoobrambe pred sodnika

Marsikdo se lahko vpraša, zakaj Avstrija in druge evropske države ne izženejo migrantov in prosilcev za azil, takoj ko se prvič znajdejo na drugi strani zakona. Vendar pa to še ni najhujša stvar. V začetku prejšnjega meseca je bila namreč ženska, ki je na Dunaju v samoobrambi zabodla sirskega migranta, ko jo je ta hotel posiliti, pred sodiščem zaradi tega obtožena povzročitve hudih telesnih poškodb. Po poročanju avstrijskih medijev je migrant napadel dvaindvajsetletnico malo pred polnočjo, ko je hotela vstopiti v svoje stanovanje. Začel jo je grabiti, zatem pa jo je pahnil na tla, vendar pa pri tem ni naletel na nebogljeno žrtev, saj je ta, ko jo je skušal posiliti, potegnila nož ter ga z njim večkrat zabodla in porezala. Sirski migrant je nato pobegnil s torbico svoje žrtve, vendar pa ga je policija hitro izsledila in odpeljala v bolnišnico, kjer so mu oskrbeli vbodne rane. Gre za štiriindvajsetletnega prosilca za azil iz Sirije, ki naj bi bil v času napada pijan, policisti pa so pri njem našli tudi manjšo količino konoplje. Odvetnik dekleta, ki bi ji bilo treba, namesto da mora pred sodnika, čestitati za pogum, je poudaril, da je odločitev tožilstva in obtožba povzročitve resnih poškodb popolnoma nesprejemljiva. Ob tem se moramo vprašati, ali bi bilo tovrstnim tožilcem in liberalnim politikom morda bolj po godu, če bi se Evropejci preprosto vdali brez boja in odrekli vsaki pravici do samoobrambe in do obrambe svojih bližnjih in svojega doma. Morda je še bolj pomembno vprašanje, ali bi se pogumno dekle znašlo pred sodnikom, tudi če bi bil njen napadalec beli Avstrijec ali Evropejec.

Zadnje novice