Guillaume Durocher za identitarno slovensko  spletno stran: »Zahodnoevropske države nimajo pravice obsojati svojih srednje in vzhodnoevropskih sosed«

Guillaume Durocher je avtor in esejist, ki se ukvarja predvsem z zgodovino in politiko, identitarna skupina Tradicija proti tiraniji pa je pred kratkim na svoji spletni strani z njim objavila zanimiv intervju.

Durocher je pred kratkim izdal tudi svojo prvo knjigo The Ancient Ethnostate: Biopolitical Thought in Classical Greece (Starodavna etnodržava: Biopolitična misel v antični Grčiji), kar je bila tudi osrednja tema intervjuja. Glede tega je Durocher poudaril, da so se že starodavni Grki zelo dobro zavedali svoje rasne in etnične identitete, kljub temu da sodobni zgodovinarji velikokrat trdijo, da je rasa relativno »moderen koncept«, ki naj ga v antiki ne bi poznali. »V spopadih s tujci, kot na primer s Perzijci ali Kartažani, je bilo vedno močno prisotno prepričanje, da se morajo Grki združiti pri obrambi svoje rase in civilizacije pred skupnimi grožnjami«, je izpostavil in dodal: »Grki so imeli precej napredne poglede na raso. Verjeli so, da geografija lahko vpliva na rasni značaj in povzroči določene dedne lastnosti.«

V intervjuju pa se je Durocher dotaknil tudi bolj perečih vprašanj, kot so med drugim migrantska kriza na poljsko-beloruski meji in francoske predsedniške volitve 2022. Kot poznavalec francoskih političnih razmer je bil zgovoren predvsem glede kandidature Érica Zemmourja; »Éric Zemmour v francoski in zahodni politiki vsekakor izstopa. Je profrancosko in s tem posredno tudi probelsko usmerjen«, je povedal in izpostavil tudi, da Zemmourjeva kampanja temelji predvsem na »jasnem nasprotovanju veliki zamenjavi«.

Guillaume Durocher je prav tako izrazil tudi svoje mnenje glede obtožb Bruslja proti Madžarski, pa tudi Sloveniji, da se medijem »odvzema svoboda«. Rekel je, da bi »vlade morali ocenjevati v skladu s tem, v kolikšni meri služijo interesom ljudstva. Kar se tega tiče, je jasno, da so se zahodnoevropske države izkazale za nesposobne, in nimajo pravice obsojati svojih srednje in vzhodnoevropskih sosed«.

Med drugim se je poleg omenjenih vprašanj, dotaknil tudi resnice o zloveščem »Kalergijevem načrtu«, polarizaciji ZDA in drugih zanimivih tematik. Cel intervju lahko preberete TUKAJ.

Avtor: A.S.

Zadnje novice