Demografski vrh za prihodnost Evrope

Prejšnji teden je na Madžarskem že četrtič zasedal Demografski vrh, kjer povabljeni politiki pozornost namenijo upadanju prebivalstva na stari celini. Evropa se bo v prihodnosti soočala z nenadzorovanimi migracijami iz Afrike. Madžarska zgled zahodnim državam.

»Družina: ključ do trajnosti« je bilo geslo, s katerim so letos znova organizirali Demografski vrh v Budimpešti. Povabljeni so bili govorci in politiki iz Evrope in sveta, ki so se dotaknili žgoče teme o staranju evropskega prebivalstva, negativnem naravnem prirastu in migracijah. Evropa je po petdesetih letih prejšnjega stoletja padla v demografsko krizo, saj prebivalcem prvega sveta ni bilo več do družin, ampak do kariere in čim boljšega načina življenja, ki ga je narekovala takratna popkultura. Sedaj se po nekaj desetletjih soočamo z resno težavo, saj vsem evropskim narodom grozi, da bodo postali manjšina v svojih zgodovinskih domovinah med množičnimi migracijami zunaj Evrope, ki naj bi »manjkajoče« prebivalstvo poskušali – nadomestiti. To se ne dogaja le v Evropi, ampak v vseh državah z večinskim evropskim prebivalstvom. Predsednik vlade Janez Janša je izrekel zelo pomembne besede, da »brez Evropejcev ni Evrope«, izjava, ki je večina levičarjev ne razume, saj pričakujejo, da bo Zahod ostal enak, četudi bo večina populacije afriška. Madžarska je tako prevzela vodilno vlogo v vseevropskem boju proti demografski zamenjavi in levičarskim lobijem, ki jo aktivno izvajajo.

Afriška demografska bomba

Med vsemi afriškimi državami, ki doživljajo demografsko eksplozijo, je najbolj izpostavljena Nigerija, ki naj bi do leta 2100 po številu prebivalcev prehitela ZDA. Leta 1990 je država štela 100 milijonov prebivalcev, njena populacija se je po tridesetih letih podvojila in je lani znašala 200 milijonov, meja 300 milijonov tako ni več daleč. V povprečju ima nigerijska ženska sedem otrok, v Budimpešti pa so izračunali, da je potrebnega 1,6 otroka na družino, da prebivalstvo ostane stabilno. V anketi leta 2018 je 45 odstotkov Nigerijcev izjavilo, da se bodo v roku petih let preselili, od tega je 28 odstotkov potencialnih migrantov navedlo Ameriko, 19 odstotkov pa je omenilo kateri od evropskih držav. Več milijonov ljudi želi imigrirati v Evropo, vendar ti pripadajo le eni afriški državi; če združimo število bodočih priseljencev in upad števila Evropejcev, dobimo popoln načrt za demografsko zamenjavo. Na Demografskem vrhu so večkrat poudarili naraščajočo afriško populacijo, ki neposredno ogroža Evropo in njene prebivalce, če se ne bodo primerno zavarovali, saj ti predstavljajo le 6 odstotkov svetovnega prebivalstva.

Madžarska – ščit Evrope

Madžarska od leta 2010 vodi družinam prijazno politiko, ki se je izkazala za učinkovito. V državi tako že beležijo naraščanje novih rojstev. S svojo konservativno-krščansko politiko so v Evropi sprožili pomlad, ki evropske narode spominja, da je družina temelj naše družbe in ne liberalno-marksistične zablode, ki družbo in njene vrednote le degradirajo. Janez Janša je pozval k »pogumnejši družinski politiki«, saj demografija predstavlja usodo vsake države, brez otrok pa ni zdravstva, šol in gospodarstva. Pri tem pa je pomembno, da otroci prihajajo iz avtohtonih narodov in ne kot tujerodna poceni delovna sila, ki bo družbo kvečjemu le polarizirala in spravila v kaos. V Evropi je tako skrajni čas, da se začnejo sprejemati olajševalni zakoni, ki bodo spodbudili mlade pare, da si ustvarijo družino in končajo demografsko zimo, s tem pa omogočijo prihodnost našim enkratnim narodom.

Avtor: Ignacij Dolar Kunc

Tekst je bil prvič objavljeni v reviji Demokracija

Zadnje novice